Home Alcoi Alcoi engega el seu pla d’impuls industrial amb una oficina d’atenció integral...

Alcoi engega el seu pla d’impuls industrial amb una oficina d’atenció integral per a unes 400 empreses

0
SHARE

La tradició industrial de les comarques de la muntanya alacantina ha sigut un dels principals elements que ha permès que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no s’hagen vist tant afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Eixe fet, afegit a la demostrada resiliència de les empreses que operen a la zona ha permès que bona part del teixit productiu de l’interior alacantí continue viu en l’actual tessitura.

No obstant, des de fa temps, la ciutat d’Alcoi ve treballant en enllestir el conegut com a Pla ImpulsAlcoi, dirigit especilament al sector industrial de la ciutat. En aquest tram final de mes s’ha activat una de les principals mesures del pla per a donar suport a la indústria alcoiana. Es tracta d’una oficina destinada en exclusiva a contactar amb unes 400 indústries -a les que informarà mensualment de les novetats que les afecten- amb l’únic objectiu de donar resposta immediata als problemes que se’ls puguen presentar. A banda d’aquesta, existeixen 22 mesures concretes més per a incentivar el teixit industrial alcoià.

El Pla ImpulsAlcoi també preveu actuar en altres direccions per a modernitzar les indústries de la capital de l’Alcoià. Entre elles, aplicar les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) -que enguany ronden els 2 milions d’euros per a millores als polígons de la ciutat- o facililtar la transformació digital de les empreses. Aquesta darrera línia d’actuació es vol dur a terme mitjançant la creació d’una càtedra universitària centrada en aquest tema, i en la que estaria inclòs el Campus d’Alcoi de la UPV.

El recentment activat servei ha atès durant els darrers mesos a fins a 8 empreses que volen produir a la ciutat dels ponts. Entre elles es troben 2 projectes internacionals gestionats per l’IVACE.