Home Alcoi Alcoi es bolca amb la Verge dels Lliris a pesar de les...

Alcoi es bolca amb la Verge dels Lliris a pesar de les limitacions imposades pel coronavirus

0
SHARE

La Covid19 no ha aconseguit aturar les mostres de devoció que la ciutat d’Alcoi tenia preparades per a la seua patrona: la Verge dels Lliris. Tot i que els actes s’han restringit únicament als religiosos, la ciutat s’ha bolcat en oferir a la seua patrona el reconeixement que cada any li tributa. Ha sigut amb actes estrictament religiosos, amb aforaments controlats i el compliment de les mesures de seguretat sanitària dictades per les autoritats.

Els actes religiosos són alguns dels pocs que es poden dur a terme en quant a festes i celebracions després de les limitacions d’aforament i distància social imposades a causa de la pandèmia mundial de coronavirus. Des de l’entrada en les diferents fases de la desescalada, els actes religiosos s’han anat celebrant, sempre amb el compliment de les mesures sanitàries. Pràcticament totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han dut a terme aquestes celebracions que, a falta dels actes de carrer, són les úniques Festes que s’han celebrat en aquest 2020.

Ha ocorregut en aquest mes de setembre amb Castalla, Ibi i ara també amb Alcoi. La ciutat dels ponts ha celebrat aquest passat cap de setmana els actes religiosos en honor a la seua patrona, la Verge dels Lliris. La seua imatge que es venera a Alcoi no ha pogut eixir enguany de l’església de Sant Mauro i Sant Francesc, on s’han dut a terme els actes per a honrar-la. Els actes, que habitualment ocupen vàries jornades, han estat condensats fonamentalment en el passat dissabte. Ha sigut la jornada en la que la Verge dels Lliris ha rebut l’amor del poble d’Alcoi en forma de flors. L’Ofrena, que habitualment ocupa la Plaça d’Espanya, s’ha celebrat al propi temple on resta la patrona.

Les mesures de seguretat sanitària també han deixat als alcoians sense un dels actes més esperats per a honrar a la Verge dels Lliris: la Romeria a la Font Roja. Es tracta del paratge on, segons resa la tradició, es va produir la troballa dels lliris amb les imatges de la vida de la Verge allà per l’any 1653. Una romeria que enguany s’ha quedat únicament en missa de campanya al parc natural.

El 2020 suposa el segon any consecutiu en que els actes en honor a la patrona d’Alcoi no es poden celebrar amb normalitat. En 2019, les alertes per fortes precipitacions a la zona també van afectar a la programació.