Home Destacats Alcoi espera a un miler de persones amb la IX Jornada d’Esport...

Alcoi espera a un miler de persones amb la IX Jornada d’Esport Adaptat del País Valencià

815
0
SHARE

Vora un miler de persones participen aquest dimecres en la Jornada d’Esport Adaptat que des de fa anys reuneix a Alcoi als usuaris de centres d’educació especial alacantins. Participen d’una activitat pensada per a facilitar la pràctica esportiva a joves que pateixen diversitat funcional. Sis dels 28 ens participants pertanyen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que aporten a l’esdeveniment més de 300 participants entre alumnes, professors i voluntaris.

A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen diversos centres dedicats a donar servei i atendre a persones que pateixen diversos graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Degut a les seues condicions vitals, bona part dels que pateixen aquest fet no poden gaudir al mateix nivell d’activitats que per a qualsevol persona són quotidianes, com la pràctica esportiva. Un fet que, des de fa prop de 4 dècades, porta a la Generalitat Valenciana a convocar una jornada pensada per a oferir-los precisament aquesta possibilitat.

Des de fa uns anys, la ciutat d’Alcoi és la població alacantina elegida per a dur endavant la coneguda com a Jornada d’Esport Adaptat, que s’emmarca dins dels XXXVII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. L’activitat congrega als usuaris dels centres educatius que donen serveis als joves amb diversitat funcional en una activitat que els fa ser partícips de la pràctica esportiva, cosa que habitualment no poden fer. Vora un miler d’usuaris d’aquest tipus de centres i els professors i acompanyants dels mateixos celebren l’activitat aquest dimecres a Alcoi.

L’activitat pensada per als joves amb diversitat funcional contempla dos vessants: senderisme i ciclisme, que transcorreran per la Via Verda d’Alcoi. Centres de tota la província assistiran a una jornada que no només és de pràctica esportiva, sinó que també inclou un dinar de germanor entre els propis alumnes dels centres d’educació espacial alacantins i el personal encarregat de la seua formació. 6 dels 28 ens participants en la jornada pertanyen a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre usuaris, professorat i personal voluntari, els centres de la muntanya alacantina aporten més de 300 persones a l’activitat, que també inclou una visita cultural a la ciutat dels ponts.

La realització d’aquest tipus d’activitat aporta efectes molt positius per als alumnes dels centres d’educació especial.