Inici Alcoi Alcoi ha clausurat 41 abocadors il·legals en l’entorn de la ciutat durant...

Alcoi ha clausurat 41 abocadors il·legals en l’entorn de la ciutat durant l’any 2019

233
0
COMPARTIR

Tot i disposar de punts de recollida de residus a diferents punts de la ciutat d’Alcoi, alguns dels seus veïns continuen duent a terme accions incíviques relacionades amb els residus. La ciutat s’enclava en mig de dos parcs naturals que li atorguen un elevat valor natural. Un valor que l’Ajuntament vol mantenir, entre altres coses, duent a terme accions per a acabar amb punts insalubres de contaminació com els abocadors il·legals.

Al llarg de tot el 2019, el Consistori alcoià ha dut a terme fins a 41 accions per a acabar am aquests punts de concentració de residus. Els abocaments il·legals afecten a zones de l’extraradi alcoià, la majoria en punts on es pot accedir amb vehicle. Així, zones com la Font del Quinzeto la de la Salut, les urbanitzacions perifèriques o l’àrea del Viaducte són els focus on s’estableixen punts il·legals d’abocament de residus.

41 d’ells han sigut clausurats durant tot l’any que arriba a la seua fi a la capital de l’Alcoià. Cap d’ells tenia excessives dimensions, però tots ells comparteixen el malbé que se li fa al medi ambient i al paissatge que envolta Alcoi. Per això, des de l’Ajuntament alcoià conviden a la població a informar de qualsevol actuació d’aquest tipus que puguen detectar. Les sancions per dur-les a terme poden ser susbstancial, degut a que es tracta d’accions insalubres i que atenten contra el patrimoni natural alcoià.

A més, la ciutat compta tant amb un ecoparc en el que abocar residus com cables, cristalls, envasos o enderrocs. Inclús és possible accedir a un servei de recollida a domicili de residus voluminosos. Així i tot, alguns veïns de la ciutat continuen abocant els seus residus de forma il·legal. Des de l’Ajuntament i han fet una crida als veïns per a que informen de qualsevol abocador il·legal que observen.