Home Alcoià Vents de 120 km/h provoquen caigudes d’arbres i obliguen a retirar llums...

Vents de 120 km/h provoquen caigudes d’arbres i obliguen a retirar llums de Nadal a la muntanya

612
0
SHARE

El temporal de vent que ha arrossegat la borrasca ‘Elsa’ ha provocat diverses destrosses a bona part de les poblacions de la muntanya alacantina. La majoria d’elles tenen a veure amb la caiguda d’arbres o les seues branques, encara que la força del vent també ha tombat murs o fanals causant danys materials. Només durant el dissabte, els Bombers han hagut de fer al voltant de 40 eixides d’emergència pel vent.

El pas de diferents borrasques durant els darrers dies ha causat diferents situacions perilloses a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i que es tracta de fronts d’inestabilitat atlàntics i que arriben més debilitats al Llevant, borrasques com ‘Elsa’ han causat destrosses a l’interior de la província d’Alacant. Una situació que ha provocat que els cosses d’emergència s’hagen hagut d’esforçar per a respondre a les situacions que s’han produït. El fort vent ha sigut el causant de la majoria d’elles, arribant a provocar l’activació de l’alerta taronja.

A alguns punts de la muntanya alacantina s’han registrat ratxes de vent de més de 120 km/h. És força més que suficient per a provocar danys materials que poden suposar perill també per a la ciutadania. Només durant la jornada de dissabte, cossos com el de bombers han efectuat al voltant de 40 eixides per a atendre emergències. Afortunadament, la immensa majoria d’actuacions han tingut a veure amb la retirada d’arbres caiguts en la via pública. La força del vent també ha fet caure murs a zones com la del Tossal d’Alcoi, o fanals que han provocat destrosses en vehicles. Per sort no hi ha hagut que lamentar danys personals després d’un temporal que ha marcat l’inici del Nadal a l’interior de la província d’Alacant.

Precisament aquest fet i la proliferació d’enlluernats nadalencs han fet que aquestes instal·lacions hagen patit també els efectes del temporal de vent. Tant a Alcoi com a Ibi o bé Onil hi han trams d’enlluernat nadalenc que s’han vist afectats per la força del vent. Tot i això, en tots els casos s’espera tornar-los a la normalitat en breu. El vent també ha arrancat alguns dels elements decoratius en façanes d’edificis alcoians, tot i que els Bombers han aconseguit consolidar-los per a minimitzar riscos. Algunes tanques publicitàries també han sigut arrossegades pel vent.

Altres poblacions de la muntanya alacantina, com Muro, Gaianes o Benialfaquí han patit també les conseqüències dels forts vents del passat cap de setmana. La caiguda d’arbres ha sigut una comú a totes elles, on tampoc hi ha hagut que lamentar danys personals. Inclús l’autovia A7 ha registrat incidents per la caiguda de branques d’arbres que han posat en risc la circulació.