Home Alcoi Alcoi i Onil modifiquen el calendari de la Glòria Infantil i l’Entrada...

Alcoi i Onil modifiquen el calendari de la Glòria Infantil i l’Entrada per a esquivar les eleccions

1722
0
SHARE

Diferents localitats de l’interior alacantí es veuen afectades per la convocatòria d’eleccions generals per al proper 28 d’abril, ja que la data coincideix amb els seus actes festers. És el cas d’Alcoi, Onil o Muro, on aquesta fita electoral afectaria a la participació en la Glòria Infantil, l’Entrada i la Publicà respectivament. Les dos primeres ja han modificat el calendari fester, mentre la tercera s’ho està plantejant.

El mes d’abril és un dels més esperats a part de les localitats de l’interior de la província d’Alacant, ja que durant aquest lapse celebren les seues Festes de Moros i Cristians. Es tracta de dates assenyalades al calendari de poblacions con Alcoi, Onil, Muro o Banyeres, on les darreres setmanes d’abril estan plegades d’actes relacionats amb els principals festejos de cadascuna d’elles. Però enguany un factor extern s’ha infiltrat al calendari fester d’aquestes localitats amb la convocatòria d’eleccions generals anticipades per part del govern de Pedro Sánchez.

La convocatòria electoral per a elegir nou govern central ha sigut ubicada el proper 28 d’abril, data en la que la ciutat d’Alcoi preveia la celebració de la Glòria Infantil, el darrer acte previ als Moros i Cristians. Un fet que ha obligat a desplaçar l’acte al 22 d’abril, Dilluns de Pasqua. Una cosa similar ha ocorregut a Onil, on les eleccions generals coincideixen amb un dels dies grans de les seues Festes com el de l’Entrada. A Muro, el 28 d’abril estava planejada la Publicà que anuncia els festejos de maig, pel que s’estudia un canvi en el calendari per a aquest acte.

L’anticipació dels comicis nacionals ha provocat que l’engranatge fester s’haja hagut de mobilitzar a cadascuna de les poblacions afectades. Tant a Alcoi com a Onil i Muro s’han produït reunions d’urgència durant les darreres jornades per a establir el millor mètode per a impedir que les eleccions afecten negativament als festejos. A Alcoi, la modificació del calendari farà que la Glòria Infantil es celebre el dia posterior a la Glòria Major. A Onil, l’Entrada del 28 d’abril desplaçarà l’Olleta i el propi acte central als dies 26 i 27 respectivament, mentre que a Muro hi ha prevista una reunió per al proper divendres 22, on es barallarà la possibilitat de desplaçar la Publicà al 1 de maig per a esquivar la jornada electoral.

A banda, Alcoi comença ja a lluir la seua imatge festera amb la instal·lació de l’Enramada dels seus Moros i Cristians, que a més ha sigut rehabilitada enguany per a millorar la seua imatge.