Home Alcoi Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

153
0
SHARE
Mosaïc de Gastón Castelló que representa la ciutat d' Alcoi
Mosaïc de Gastón Castelló que representa la ciutat d' Alcoi

La Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha vist incrementada gràcies a les noves donacions que ha rebut el consistori. Les donacions han tingut lloc després d’una exposició d’art organitzada per l’ajuntament en la que han sigut exposades. Entre les obres rebudes cal destacar un mosaic de Gastón Castelló cedit per ‘La Casa d’Alcoy‘ d’Alacant.

El mosaic de Gastón Castelló representa una mostra rellevant de l’artista alacantí i en referència a la ciutat d’Alcoi, ja que es tracta d’un mosaic sobre tres taulers de contraxapat que formen una composició en tres escenes al·lusives a la ciutat alcoiana, ja que es representa la indústria i la confecció tèxtil, base econòmica del creixement de la ciutat, a Sant Jordi, patró de les festes alcoianes, i tres figures vestides amb vestimenta típica de les festes de ‘moros i cristians’. El donant ha estimat la valoració econòmica del mosaic en 3.600 euros.

Els hereus de Miguel Oriola Soler també han donat a la Col·lecció Municipal d’Art l’obra ‘Retrat’ de 1984 per a la seua reproducció en format llenç PhotoArt Pro Canvas de Canson Infinity de 395 de 105×105 cm. El valor econòmic estimat de l’obra és de 500 euros. També altres dues obres més s’han incorporat a la Col·lecció d’Art d’Alcoi, ‘Desechados‘ de Miriam Barea Sanchis i ‘Cosido 1′ de Mónica Jover Calvo.

“Continuem fent gran la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi amb obres de gran valor com el mosaic de Gastón Castelló o la de Miguel Oriola, de qui fins al moment no en teníem cap. A més de seguir amb els autors de l’Art de la Capitalitat, també treballem per seguir augmentant la Col·lecció d’Art i per posar-la a l’abast de tota la ciutadania, perquè som conscients de la importància de l’art i la cultura com a desenvolupament de la societat i continuarem treballant per al seu enriquiment”, ha conclòs Raül Llopis, Regidor de Cultura.