Home Destacats Ibi aspira a aconseguir 870.000€ per a implantar la recollida de brossa...

Ibi aspira a aconseguir 870.000€ per a implantar la recollida de brossa orgànica porta a porta

101
0
SHARE
Reunió amb els centres escolars per a implantar la recollida selectiva d'orgànica a Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovat per Junta de Govern la sol·licitud a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, de 868.982,49 euros per a la implantació de noves recollides separades, especialment de bioresidus, i millora de les existents.

Aquestes ajudes s’emmarquen al pla de suport a la implementació de la normativa de residus contemplades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea. Les ajudes sol·licitades tenen com a objectiu la implantació de la recollida separada de bioresidus a tot el municipi, conservant la modalitat establerta fins ara de porta a porta (PaP).

D’aquesta manera, es fomentaria les primeres opcions de la jerarquia de residus i es reduiria el dipòsit de l’abocador, reduint així les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i contribuint alhora a la lluita contra el canvi climàtic i a un ús més eficient dels recursos disponibles.

Miriam Laurí, tinent d’alcalde de Serveis Públics, explica que “volem que l’ús eficient dels recursos disponibles siga cada vegada més gran i reforçar així tot el que tinga a veure amb la implantació de mesures de prevenció, reutilització, reciclatge i altres etapes del procés selectiu”. Igualment, afegeix que “a més de l’estalvi per als ciutadans, amb aquests fons de la Unió Europea es compleix amb la Llei de Residus del Govern i la Generalitat Valenciana, així com les directrius de la Unió Europea”.

Equipament

En part, les quantitats sol·licitades anirien a parar a la compra de dos camions, alimentats per Gas No Comprimit GNC o de biogàs/biometà d’origen renovable, destinats a la recollida orgànica de manera diferenciada. A banda, també s’adquiririen sistemes d’identificació i control, àrees d’aportació, recipients per als habitatges, comunitats de veïns i grans productors i les campanyes informatives per a la població, entre d’altres mitjans complementaris.

El projecte total és de prop del milió d’euros (965.536,10 euros). En cas de rebre la quantitat íntegra de les ajudes sol·licitades, l’aportació municipal seria de 96.553,61 euros.