Home Alcoi Alcoi incrementa per damunt de les 1.500 les donacions de sang enguany...

Alcoi incrementa per damunt de les 1.500 les donacions de sang enguany a pesar de la pandèmia

487
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi acull aquest dissabte la XVI Marató de Donacions de Sang i Medul·la. L’esdeveniment va superar en 2019 el centenar de donants, xifra que s’espera superar en aquesta edició. Els hospitals alacantins necessiten diàriament 250 dosis de plasma per a abastir la demanda. Només a Alcoi i durant 2020 s’han produït més de 1.500 donacions, superant les de l’any passat tot i la Covid19.

La crisi sanitària derivada del coronavirus ha posat el focus en una única patologia. Es tracta de la novetat, però això no significa que la resta de malalties hagen desaparegut de l’espectre d’atencions sanitàries. Durant la primera onada de la Covid, bona part d’eixes atencions sanitàries han quedat en un segon pla per a intentar evitar més contagis pel coronavirus. Cirurgies ajornades, atencions sanitàries telemàtiques o un menor seguiment de les patologies comuns han sigut realitats al món sanitari des del mes de març. Però això no suposa que s’hagen evaporat.

Una de les demandes del sistema sanitari valencià, i concretament a la província d’Alacant, fa referència a les existències de sang. Existeixen múltiples quadres mèdics que necessiten transfusions de plasma sanguini. Fins a 250 unitats són necessàries diàriament a les localitats alacantines per a salvar vides. Un fet que provoca campanyes periòdiques de donacions com la que arriba a Alcoi aquest dissabte. La ciutat ha recollit en el que va de 2020 més de 1.500 donacions de sang, superant la xifra de 2019 tot i la pandèmia. Es tracta d’una nova mostra de la solidaritat alcoiana.

La coneguda com a Marató de Donacions de Sang arriba a la seua edició número 16 a la ciutat dels ponts, on supera la mitjana d’un centenar de donants. No sols es recapta sang, sinó també medul·la òssia, cosa que es va dur a terme per primera vegada en l’edició de l’any passat. Més d’una vintena de nous donants es van registrar llavors en 2019, tant en sang com en medul·la. El Complex Esportiu Eduardo Latorre albergarà l’equip mèdic que durà a terme les extraccions en un entorn segur contra el coronavirus i en horari tant de matí com de vesprada.

Per a ser donant únicament cal tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i tenir un bon estat de salut. Cada donació passa unes proves per a saber sí la sang o la medul·la són òptimes.