Home Destacats Alcoi interposa 3 sancions més per abocar residus en finques i paratges...

Alcoi interposa 3 sancions més per abocar residus en finques i paratges naturals del terme municipal

0
SHARE

Fins a 3 noves sancions per incompliments de l’Ordenança d’Higiene Urbana són les que ha interposat l’Ajuntament d’Alcoi a altres tantes localitzacions naturals del seu terme municipal. Una superfície que està protegida en la seua majoria degut a l’elevat valor mediambiental que atresora. La col·laboració ciutadana ha sigut de nou fonamental per a aturar unes actuacions que perjudiquen l’entorn alcoià i a una ciutat que, per a més inri, disposa d’un servei gratuït i a domicili de recollida de residus, a banda d’un ecoparc.

Bona part de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla compten amb documents que regulen l’abocament i gestió dels residus i la neteja de cadascuna d’elles. Són les conegudes com a ordenances municipals d’higiene urbana. En elles es tipifiquen les actuacions contràries a la salubritat i la bona imatge de cada població, incloent no sols el casc urbà, sinó també la resta del seu terme municipal. La ciutat d’Alcoi compta amb la seua pròpia com a normativa de referència per a una localitat que té 2/3 parts del seu terme protegit pel seu valor natural.

Tot i això, encara en ple segle XXI i amb el coneixement del mal que la contaminació i la mala gestió dels residus provoca, encara existeixen desaprensius que actuen contra aquesta ordenança. Un fet que ha provocat que l’Ajuntament d’Alcoi haja interposat fins a 3 sancions per incomplir-la durant els darrers temps. Es refereixen a dos propietats privades a les zones de Barxell i la Rambla Alta, en les quals s’ha detectat l’acumulació de residus sense permís. Una actuació recollida a la normativa alcoiana en quant a higiene urbana degut a la insalubritat que pot provocar en el lloc on s’acumulen els residus.

L’Ordenança d’Higiene Urbana d’Alcoi estableix també la prohibició d’abocar residus en rius, corrents d’aigua i rambles, on els elements contaminants poden, a més, viatjar a altres localitzacions. Cosa que s’ha detectat també a la zona de Serelles, on la Policia Local ha interposat altra sanció en detectar un abocament il·legal que dos persones estaven duent a terme des d’una furgoneta. Una actuació desgraciadament prou comú en el cas de restes d’obres en cases i finques rurals.

A l’hora de detectar aquestes actuacions cobra gran importància la col·laboració ciutadana. De fet, alguns dels darrers incompliments de l’ordenança han sigut aturats i sancionats a Alcoi degut a les fotos que els propis veïns han fet arribar a les autoritats municipals. Una col·laboració que l’Ajuntament espera seguir tenint per a aturar aquestes actuacions insalubres.

I tot açò ocorre a una ciutat que ofereix als seus habitants un servei gratuït de recollida a domicili d’aquest tipus de residus. A més, Alcoi compta també amb un ecoparc habilitat per a poder rebre i gestionar aquest tipus de residus.