Home Alcoi Alcoi invertirà 438.000 € en obres de canalització de pluvials contra inundacions...

Alcoi invertirà 438.000 € en obres de canalització de pluvials contra inundacions al Santiago Payà

1022
0
SHARE

El polígon Santiago Payá de la ciutat d’Alcoi rebrà noves obres encaminades a impedir inundacions cada vegada que es produeixen precipitacions quantioses. L’Ajuntament invertirà en elles vora 440.000 euros amb els que canalitzar les pluvials cap al riu Riquer, després de que ja aquest estiu s’haja millorat el sistema d’escorrenties a la zona.

La complicada orografia de la ciutat d’Alcoi, enclavada en la vall entre dos muntanyes, complica diversos factors, com la circulació o la pròpia construcció. Diverses valls conflueixen en la localitat, fent que siguen necessaris ponts per a saltar les corrents d’aigua que les recorren. Aquestes valls recullen les aigües de pluja, properes als 600 cm3 anuals a la coneguda com a ciutat dels ponts. Però hi ha localitzacions alcoianes que no compten amb una capacitat òptima de desaiguar quan es produeixen precipitacions, pel que la situació en elles es complica.

És el cas del polígon Santiago Payà, una de les superfícies industrials més importants d’un nucli que basa la seua capacitat econòmica en la indústria. Des de fa anys, cada vegada que les pluges són mínimament quantioses, aquest polígon i les empreses que alberga pateixen els efectes de les inundacions. D’ací que els empresaris de la zona vinguin reivindicant obres de millora de les escorrenties des de temps enrere. Obres que l’Ajuntament ja ha aprovat i en les que invertirà vora 440.000 euros, amb els que canalitzar les aigües pluvials cap al riu Riquer.

Els treballs es centraran majoritàriament en reparar una de les vessants des dels vials d’accés a la superfície, on s’ubicaran canalitzacions per a conduir l’aigua de pluja cap al riu Riquer. A més, s’habilitarà un camí per a netejar les restes de branques i fang que deixen les precipitacions, amb la finalitat de evitar que l’aigua es quede embassada. Aquestes tasques s’afegeixen a les que ja s’han dut a terme durant l’estiu per a facilitar l’eixida de l’aigua de pluja cap al riu en els accessos al polígon. A més, des de llavors un col·lector aglutina tota l’aigua que recull el sistema de drenatge per a traure-la del polígon cap al riu.

Aquests treballs, units a l’habilitació del nou accés després de la fallida del pont d’accés, tracten de normalitzar el funcionament del polígon Santiago Payà.