Home Alcoi Alcoi mostra a la Xarxa FP la seua col·laboració amb Viborg (Dinamarca)...

Alcoi mostra a la Xarxa FP la seua col·laboració amb Viborg (Dinamarca) com a ‘Ciutat de bones pràctiques’

0
SHARE
Els membres de la Xarxa FP a la ciutat alemanya de Múnic.

Alcoi ha estat present en la celebració del Comité Executiu Extraordinari i la reunió de Mobility Managers de Xarxa FP que ha tingut lloc els dies 18 i 19 d’octubre a la ciutat de Munic, Alemanya. A la trobada han acudit la Mobility Manager de Xarxa FP i la Tècnic d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament d’Alcoi.

El Comité Executiu, del qual forma part Alcoi des de 2017, es va celebrar el passat 18 d’octubre i va reunir la resta de ciutats que el composen, al costat de la Secretaria General de l’organització -Barcelona, Espoo, Munic, Roma, Rovaniemi, Tolosa i Viborg-. En la reunió es van revisar els resultats de les auditories ISO 2023 i es va presentar el calendari per a les auditories ISO 2024, es van estudiar els pressupostos executats l’any anterior i el pressupost actual.

Així mateix, s’ha debatut sobre l’aplicació d’instruments que ajuden als tècnics responsables a recopilar informació per part de les persones que realitzen una estada Erasmus+ a través de Xarxa FP per a avaluar el  treball i introduir millores. També s’ha acordat el calendari per a la pròxima Assemblea General i Comité Executiu de 2024, que tindrà lloc a Barcelona el mes de març, amb motiu del 25 aniversari de Xarxa FP.

El dia 19, en la jornada de Mobility Managers, s’han donat cita al voltant de 25 representants de diferents ciutats europees en una sessió de treball en la qual es van exposar els objectius en matèria de mobilitats de cada destí, així com diferents opcions de cooperació i col·laboració entre socis per a l’any vinent.

Alcoi, ‘Ciutat de bones pràctiques’

En la mateixa jornada, s’ha presentat el cas d’Alcoi com a exemple de ‘Ciutat de bones pràctiques’ en quant a col·laboració i treball amb la ciutat danesa de Viborg. S’ha realitzat una exposició conjunta sobre la relació entre totes dues ciutats, procediments, projectes duts a terme i mobilitats realitzades.

Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 37 ciutats de 15 països que organitzen pràctiques en empreses i visites d’estudi per a estudiants d’FP, així com estades d’observació  professional per a professors en ciutats europees membres de la xarxa. Cada any centenars d’estudiants i equips europeus de professors d’FP participen en accions de mobilitat.

El Pla Estratègic de l’organització 2021-2025 estableix tres prioritats en l’àmbit de la mobilitat i innovació de la FP europea en línia amb les prioritats estratègiques de la UE: millorar la quantitat i qualitat de la mobilitat de la FP; estimular i promoure la innovació en l’FP; i contribuir al disseny de Polítiques de la UE en matèria d’FP.