Home Destacats Onil només disposa del 25% dels seus fons per a arribar a...

Onil només disposa del 25% dels seus fons per a arribar a final d’any amb factures impagades per valor de 120.000€

0
SHARE

Fa poc més de 100 dies que les noves corporacions elegides el passat 28 de maig en les eleccions municipals han encetat la seua tasca de gestió. En molts ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han produït camvis de color polític amb l’entrada de nous regidors. Bona part d’ells no han tingut experiència en aquestes funcions, pel que han hagut de fer un aprenentatge accelerat.

Entre ells es troba el nou equip de govern d’Onil, composat per 6 regidors del PP que governaran en minoria aquesta legislatura. Durant l’estiu, s’han dedicat a conèixer l’estat de l’Ajuntament abans de començar a prendre les primeres mesures. Però, quan ho han fet, han descobert que dels 6,07M€ dels pressupost d’enguany i dels 3M€ de romanent positiu de tresoreria, només els queda el 25% per a operar. Una situació que també es dona, d’una forma accentuda, a altres consistoris com el d’Ibi.

Partides buides i deute amb proveïdors

Segons l’equip de govern colivenc, allò que més preocupa a hores d’ara és el fet de que algunes partides, com Festes, Fires o Cultura, tenen el seu pressupost quasi a zero. I tot a pesar de que s’han hagut de realitzar el Mig Any, Onil es Mostra i encara resta la Fira de les Nines o del Nadal. A més, a dia de hui encara continuen entrant a Intervenció factures executades a dates de principis d’any, sent el deute amb proveïdors en l’actualitat de 120.000€.

Un dels principals desafiaments de l’equip que encapçala Jaume Berenguer és enllestir uns pressupostos per al 2024 capaços d’abastir les necessitats de la població. Necessitats que també es tracten de cobrir amb l’ajuda d’altres administracions, com Generalitat, amb qui resten pendents els treballs de Pla Edificant -alguns d’ells pendents des de 2018- o un nou Centre de Dia per als majors de la localitat.

Nova Zona Esportiva

Altra de les prioritats és aconseguir ajudes amb les que executar el projecte d’ampliació de la Zona Esportiva, amb la construcció d’un nou pavelló, una nova piscina, un edifici multiusos o les obres d’accessibilitat per a permetre l’accés a qualsevol persona a elles. De tot això s’anirà donant compte a través d’un nou canal d’informació municipal que té previst activar l’Ajuntament d’Onil en dates properes.