Home Alcoi Alcoi mostra els seus avanços com a ciutat intel·ligent davant 400 experts...

Alcoi mostra els seus avanços com a ciutat intel·ligent davant 400 experts de tota Europa

0
SHARE

Fer d’Alcoi un referent en la implantació de la ciutat intel·ligent és un dels objectius assenyalats a l’agenda del govern municipal alcoià durant les dos darreres legislatures. Seguint l’anomenada línia Smart City, la ciutat dels ponts aspira a convertir-se en un nucli modern en torn a la implementació de les noves tecnologies a tot el continent Europeu. Un fet que li ha valgut l’ingrés en diferents xarxes comunitàries relacionades amb la modernització de les ciutats actuals cap a un nou paradigma.

Aquestes actuacions estan incloses dins dels objectius marcats per la Unió Europea dins la coneguda Agenda 2030. Aquest és precisament el límit que les autoritats del Vell Continent es fixen per a fer d’Europa un exemple de sostenibilitat, creixement sostenible i benestar per als seus ciutadans. Una tendència en la que Alcoi porta anys duent a terme inversions en actuacions que està defensant entre aquest dimarts 16 de febrer i el divendres 19 davant 400 experts de tota Europa. Una trobada que es desenvolupa en format telemàtic degut als condicionants de la pandèmia de la Covid19.

El testimoni d’Alcoi es centra en la defensa de les actuacions que estan duent-se a la ciutat en matèria Smart City. Entre elles destaquen la reconversió del teixit industrial cap a un model més sotenible, la implementació de sistemes de seguiment i millora de la mobilitat i el treball per a millorar la formació i preparació dels treballadors. Paràmetres que Alcoi ha posat en comú al fòrum comunitari per a accelerar la consecució dels objectius de l’Agenda 2030 quant abans.

La posada en comú de les accions de les ciutats implicades en el conegut com a Desafiament de Ciutats intel·ligents -ICC en les seus sigles en anglès- i els experts que col·laboren optimitza les accions que es duen a terme en cadascuna d’elles.