Home Alcoià Sanitat planteja una reobertura escalonada de bars i restaurants que els hostalers...

Sanitat planteja una reobertura escalonada de bars i restaurants que els hostalers de la muntanya veuen insuficient

0
SHARE

La tercera onada de la pandèmia de la Covid19 pareix haver quedat enrere després d’un mes de gener catastròfic en quant a contagis i morts per coronavirus. Un fet que ha obloigat a les autoritats sanitàries a incrementar les restriccions a la mobilitat i la concentració de persones. Entre elles, el tancament de l’hostaleria que ja s’allarga durant un mes, i que arrossega a centenars d’establiments i milers dels seus treballadors. Tots ells travessen una situació complicada que podria veure’s alleugerada cara al mes de març, quan es preveu un alçament de les restriccions.

Tot després de que les dades de seguiment de la pandèmia hagen acreditat una millora notable en la crisi sanitària. No obstant, per a Sanitat Universal no és suficient, cosa que ha fet que plantege una desescalada amb peus de plom a la taula de diàleg amb representants del sector. Es baralla l’apertura al 50% de les terrasses i sense servei a l’interior dels establiments. Els hostalers de la muntanya ho consideren insuficient després d’una any sense funcionar a ple rendiment i demanen mànega ampla amb la reobertura dels seus comerços. Afirmen que compleixen totes les mesures de seguretat contra el virus.

Després de quasi un any amb una minva important en els seus ingressos però sense deixar de pagar impostos, lloguers i subministraments, els hostalers necessiten ajudes directes i, sobre tot, tornar al treball. A hores d’ara, eixes ajudes no són directes i condemnen al sector, afirmen, a acudir a crèdits que han de tornar. També reclamen que el nivell de pagaments que hagen d’afrontar siga acord al grau de reobertura que tinguen en cada instant. En cas contrari, alerten, molts d’ells podrien no superar la pandèmia.

Representants del sector hostaler i Sanitat Universal tenen prevista una nova trobada per a avançar en la desescalada el proper dimarts 23, quan s’esperen novetats.