Home Alcoi Alcoi participa en la V Trobada d’alcaldes i alcaldesses amb la Innovació

Alcoi participa en la V Trobada d’alcaldes i alcaldesses amb la Innovació

192
0
SHARE

L’edifici Cúbic a Viladecans (Barcelona) acull la V Trobada d’alcaldes i alcaldesses amb la Innovació – Innpulso Emprén promogut per la Xarxa Innpulso – Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació. L’esdeveniment s’estableix com a punt de reunió entre alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa i les pimes, micropimes o startups més innovadores de cada municipi. Aquesta convocatòria se celebra en el marc de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres “100 Climate-neutral Cities by 2030 – by and for the Citizens” impulsada per la Comissió Europea.

Alcoi participa en ser part de la xarxa de ciutats innovadores que constitueixen la Xarxa Innpulso – Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació. “La nostra ciutat no sols forma part sinó que està també dins del consell rector a escala nacional, en aquesta xarxa de ciutats que el que cerca és promocionar la innovació i el desenvolupament econòmic del nostre territori”, explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

La Xarxa INNPULSO està composta per 63 Ciutats de la Ciència i la Innovació. Un reconeixement atorgat pel Ministeri de Ciència a les ciutats que donen suport a inversions en infraestructures per a afavorir el creixement econòmic basat en el coneixement i la innovació.

Aquest esdeveniment té com a objectiu facilitar un acostament entre pimes innovadores en l’àmbit nacional, potenciar l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posicionar a les pimes innovadores pertanyents a les Ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i connectar amb possibles inversions.

Amb la Missió de Ciutats Climàticament Neutres com a temàtica comuna, cada ciutat, representada pel seu alcalde o alcaldessa, presenta una empresa o a una persona emprenedora de caràcter innovador. L’objectiu és reivindicar el teixit emprenedor de les ciutats que formen part de la xarxa i, a aquest, temps, premiar als projectes més innovadors, convertint així l’esdeveniment en un aparador de talent, una ocasió de promoció per a les empreses locals que han gaudit de l’oportunitat de projectar-se a altres municipis, mercats potencials i possibles agents inversors.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha presentat com a empresa local innovadora en la Missió de ciutats climàticament neutres a Creare Ingeniería dedicada a la promoció i realització de projectes relacionats amb l’Enginyeria Industrial, Energies Renovables i Medi Ambient. Creare Ingeniería, amb seu al carrer Sant Mateu, 3, en ple centre d’Alcoi, està conformada per un equip multidisciplinari de professionals amb àmplia experiència en diverses àrees. Adolfo García, un dels CEO de l’empresa ha explicat durant la seua exposició com poden integrar les energies renovables en els espais públics, gràcies als panells fotovoltaics amb integració arquitectònica que han creat en aquesta jove empresa formada per joves que van estudiar al Campus d’Alcoi de la UPV i que han establit la seua empresa a la nostra ciutat.

Més de trenta ciutats participen en trobada: Abanto-Zierbena, Alcalá de Henares, Alcoi, Almendralejo, Alzira, Aranda de Duero, Avilés, Barakaldo, Barcelona, Camargo, Eibar, Ejea de los Caballeros, Ermua, Esplugues de Llobregat, Etxebarri, Gandia, Gavà, Gijón, l’Alfàs del Pi, Els Sants de Maimona, Madrid, Mataró, Móstoles, Paterna, Ribeira, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Viladecans, Vilanova del Camí, Vila-real i Villena.

L’alcalde, Antonio Francés, explica: «Acudim a Viladecans per a continuar posant a Alcoi en el lloc que mereix, tenint presència en xarxes estatals i europees d’indústria, innovació i empresa. Enguany, ens representa Creare Ingeniería un exemple de les grans empreses innovadores que estan naixent a la nostra ciutat, moltes d’elles, desconegudes, per a la majoria de la població. Ofereixen ocupació i projecció a la ciutat en sectors empresarials amb molt de futur com l’Enginyeria Industrial, Energies Renovables i Medi Ambient».