Home Alcoi Alcoi plora la mort de la jove assassinada mentre es bolca en...

Alcoi plora la mort de la jove assassinada mentre es bolca en educar als joves per a prevenir-ne més

0
SHARE

La notícia tràgica d’aquest cap de setmana a les comarques de l’interior de la província d’Alacant ha sigut la mort d’una jove de 27 anys a mans de la seua parella a la ciutat d’Alcoi. Una circumstància que s’ha donat en un dia especial per a la capital de l’Alcoià, que celebrava aquest passat dissabte el Mig Any fester. La víctima ha sigut degollada per la seua parella, natural d’Alacant, que posteriorment ha intentat suïcidar-se llançant-se a un pati interior des d’un 5é pis. No obstant, continua amb vida a l’Hospital Verge dels Lliris de la ciutat i sota custòdia policial.

El succés ha consternat a Alcoi, que ha decretat dos jornades de dol, i que va a guardar 5 minuts de silenci per la que és la víctima número 35 de la violència masclista enguany. Tot i que la investigació apunta a un crim de violència de gènere, aquest extrem encara no ha sigut confirmat. No obstant, des de l’Ajuntament d’Alcoi han convocat a tota la ciutadania a mostrar la seua més absoluta repulsa amb una concentració a la Plaça d’Espanya. La ciutat no està disposada a tolerar més episodis de la que està considerada com una de les grans lacres del segle XXI.

Sense denúncies prèvies

No existeix constància de l’existència de denúncies prèvies per maltractament entre la parella. D’ací que des dels Serveis Socials de la ciutat subratllen la necessitat d’educar des de ben xicotets als joves per a impedir aquest tipus de successos. Fer cas a les senyals d’alarma respecte als comportaments de la parella és altre dels possibles punts d’avís de que es pot produir un cas de violència masclista. Ara bé, el maltractament físic és només el pic de l’iceberg. Abans es donen molts comportaments previs que cal tindre identificats i, sobre tot, denunciar per a impedir més casos com el registrat aquest cap de setmana a la ciutat dels ponts.

La principal tasca per a lluitar contra la violència masclista a la darrera ciutat colpejada per ella es centra ara en prevenir més casos via educació dels menuts.