Home Alcoi Alcoi posa en marxa un programa per a afavorir la convivència en...

Alcoi posa en marxa un programa per a afavorir la convivència en zones vulnerables entre els joves

565
0
SHARE
María Baca, Concejala de Vivienda de Alcoi l Font: Pagina 66
María Baca, Regidora d'Habitatge d'Alcoi l Font: Pagina 66
L’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració de L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl i el CIPFP Batoi, duu a terme un projecte per a afavorir la convivència a les zones vulnerables anomenat ‘Joves per la Integració’. Amb aquest programa, es pretenen afavorir accions encaminades a la millora de la convivència i la cohesió social a través de la posada en marxa d’aquest programa.

Aquesta intervenció consistent en l’anàlisi de la situació i el disseny d’actuacions de dinamització comunitària, s’articula mitjançant la cessió temporal de dos habitatges propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), a quatre estudiants del Grau d’Integració Social del CIPFP Batoi, els quals viuran durant els dos cursos del cicle formatiu en diferents zones del centre de la ciutat.

El programa té com a objectiu impulsar models de referència que possibiliten el suport i acompanyament que siga necessari per al desenvolupament de la intervenció que es duga a terme en dues zones concretes del centre d’Alcoi, per la qual cosa els estudiants de CIPFP Batoi que estiguen cursant el cicle superior de Tècnic d’Integració Social, podran adquirir un aprenentatge molt més profund a través de la seua pròpia experiència i aplicar de manera directa els coneixements que vagen adquirint. L’alumnat que forma part d’aquest projecte el realitza a través de l’anomenat FP Dual, el comportarà la remuneració econòmica pel treball realitzat.

Assessorament municipal

“Des del Departament d’Habitatge comencem aquest programa amb molta il·lusió. Pense que és un exemple de col·laboració entre les tres entitats per a dur a terme programes educatius innovadors i a més fomentar figures professionals com l’Integrador Social i el treball en la millora de la convivència, aspecte fonamental per a les polítiques d’habitatge”, ha indicat la regidora d’Habitatge, María Baca.

El conveni estableix que el personal tècnic de l’ajuntament col·laborarà a l’assentament dels estudiants en els habitatges, presentarà i connectarà als estudiants amb els recursos socials del barri, especialment amb els recursos de titularitat municipal. També supervisarà l’ajust entre els estudiants i el programa de voluntariat desenvolupat amb recursos socials públics i privats del barri. Finalment serà l’encarregat de la coordinació tant amb la Policia, com amb el personal tècnic de l’EVHA i les entitats socials.