Home Alcoi Alcoi retorna a èpoques passades per uns dies amb la Sisena Fira...

Alcoi retorna a èpoques passades per uns dies amb la Sisena Fira Modernista

0
SHARE
Imatge de la desfilada de divendres

Alcoi ha acollit per sisena vegada la Setmana Modernista entre el 18 i el 24 de setembre, un esdeveniment que s’ha consolidat ràpidament entre la ciutadania. Novament, ha tingut un èxit de participació i ha sumat noves entitats a l’esdeveniment que organitza l’Ajuntament d’Alcoi.

La Setmana Modernista rememora una època de la nostra ciutat que va suposar una gran eclosió artística, tant en l’àmbit arquitectònic com en la pintura o escultura, una època clau en la indústria local, amb una important burgesia, així com una majoritària classe obrera. Enguany s’ha dedicat a, Virgínia Soler, homenatjant a aquesta alcoiana que va ser la primera doctora col·legiada a la província d’Alacant.

El cap de setmana engloba la majoria d’actes de la Setmana, començant el divendres a la vesprada amb la lectura del pregó, que enguany va ser a càrrec de la periodista alcoiana, Amàlia Garrigós, a continuació va tindre lloc la cercavila modernista.

El dissabte va ser el dia amb més activitats, ressaltant la inauguració de la Fira que està situada en la Glorieta, que compta amb diferents expositors, comerços, entitats i ciutats que van promocionar la seua Fira Modernista: Lleó, Novelda, Terol, Terrassa, Carcaixent i Sueca. També va estar el MuBoma. Els actes van finalitzar el diumenge al migdia.

“Finalitza la Setmana Modernista i fem un balanç molt positiu. Ha sigut un èxit de participació i del nombre d’activitats i això cal agrair-li-ho a les entitats que cada vegada són més les que estan implicades en aquest projecte i es preocupen durant tot l’any per a dur a terme assajos, iniciatives i per a posar en escena tot el que han treballat durant aqueix temps, per a fer-nos gaudir als altres d’aqueix treball. I no sols les entitats, gran part de la ciutadania s’ha sumat a aquest projecte i també contribueixen amb iniciatives pròpies ideant recreacions i moments, fins i tot entre amics i familiars i tot això suma per a fer de la nostra Fira, un referent en la Comunitat Valenciana, que ja ho és, i amb l’ambició que siga també un referent a nivell nacional”, conclou la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

La Setmana Modernista d’Alcoi destaca per l’alta participació d’entitats, institucions i empreses, aquest any hi ha hagut més de 50, que duen a terme i fan possible diferents activitats. En aquesta edició a l’haver-hi un número tan alt de xarrades culturals van donar començament una setmana abans.
Durant tota la setmana els comerços han transformat els seus aparadors rememorant tal com eren fa més de 100 anys. Aquesta proposta igualment afavoreix l’economia local, especialment al sector de serveis turístics, d’una banda, els establiments hotelers que han completat el seu aforament així com els que ofereixen visites guiades, també beneficia al comerç, l’hostaleria i els salons de perruqueria i estètica, entre altres.

Reportatge de les activitats de divendres