Home Destacats Alcoi reuneix a 125 especialistes en química per al tèxtil per primera...

Alcoi reuneix a 125 especialistes en química per al tèxtil per primera vegada fora de Catalunya

1819
0
SHARE

Alcoi és la primera ciutat no catalana que alberga el simpòsium anual dels químics i coloristes del tèxtil espanyol. Fins a 125 especialistes en la matèria han debatut durant tota la jornada al voltant de la importància de la sostenibilitat en la vessant química del sector, les noves tècniques de màrqueting o la millora de la interrelació empresa-instituts tecnològics-universitat. La convocatòria d’aquest esdeveniment a Alcoi dona imatge de la importància que el tèxtil espanyol dona a la muntanya alacantina.

El tèxtil és un dels sectors que més influència ha tingut al llarg de la Història a diferents zones geogràfiques espanyoles. Des del segle XVIII, la producció d’elements tèxtils ha suposat un dels principals elements en el desenvolupament econòmic, social i laboral a regions com la valenciana o la catalana. De fet, a dia de hui, aquestes zones congreguen a la major part del teixit productiu del tèxtil espanyol, com també ocorre amb sectors com el jogueter. No obstant, és a Catalunya on el tèxtil ha tingut històricament més importància.

La producció tèxtil porta aparellades diferents vessants que contribueixen a la millora dels productes que es fabriquen, entre les que s’inclouen els productes químics. Sense ells, seria pràcticament impossible tintar els teixits, o atorgar-li major resistència o característiques ignífugues o aïllants. Per primera vegada en la Història, el col·lectiu dels químics dedicats al tèxtil celebra el seu simpòsium anual fora de Catalunya, i concretament ha sigut en ciutat d’Alcoi. Un fet que reconeix la rellevància de la capital de l’Alcoià per al sector a nivell nacional.

L’esdeveniment ha congregat al Campus d’Alcoi de la UPV, que té una càtedra i està íntimament lligat a ens relacionats amb el tèxtil com Aitex, a 125 especialistes en la matèria. S’agrupen en l’Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils, un ens que aposta fermament per estretir la relació entre les empreses del ram, els instituts tèxtils i les universitats que, com el campus alcoià de la UPV, ofereixen formació i investiguen en torn al sector tèxtil.

Durant tota la jornada d’aquest dimecres s’han dut a terme presentacions, xerrades i taules redones en les que s’ha debatut al voltant de la sostenibilitat en el tèxtil o les noves formes de màrqueting per al sector.