Inici Alcoi Alcoi sanciona a dos propietaris amb 1.500 euros per abocar restes d’obra...

Alcoi sanciona a dos propietaris amb 1.500 euros per abocar restes d’obra de forma il·legal

475
0
COMPARTIR

La Junta de Govern de la ciutat d’Alcoi ha aprovat la sanció als propietaris de dues parcel·les amb 1.501 euros cadascun per tindre en elles un abocador de residus de construcció i demolició, incomplint l’Ordenança d’Higiene Urbana. Aquesta ordenança a l’article 24 estipula que no es poden abocar residus fora dels abocadors autoritzats o dels contenidors per a cada tipus de residu. L’article 29 determina que es prohibeix l’eliminació mitjançant la deposició dels residus en terrenys que no hagen sigut autoritzats per l’administració competent, així com la descàrrega en depòsits o abocadors particulars de qualsevol tipus de residus, diferents d’aquells que hagen sigut motiu d’autorització. Finalment a l’article 65 classifica com a infracció molt greu l’establiment o constitució d’un depòsit o abocador que no haja sigut autoritzat prèviament per l’Ajuntament o no s’ajuste a l’autorització concedida.

Aquests abocadors il·legals de residus de la construcció i demolició s’han detectat en parcel·les de ‘El Clérigo’ i ‘Sant Benet Baix’.

La regidoria de Transició Ecològica també ha remès una còpia de l’expedient a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ja que són l’entitat competent en l’autorització, vigilància, inspecció o sanció de les activitats de producció i gestió de residus.

“Un dels objectius del Govern d’Alcoi és acabar amb aquests abocadors il·legals, però la solució per fer-ho no és fer soroll a les xarxes, és treballar seguint les directrius legals i administratives corresponents. Molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos, és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l’abocament, per això treballem i seguirem treballant amb cautela”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre. L’edil també ha afegit que “la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica té la competència en aquests casos, tant en la vigilància, com en la inspecció o sanció per això els hem enviat els informes, ara esperarem que actuen”.