Inici Alcoià Els efectes del coronavirus en l’economia fan créixer l’atur en 152 persones...

Els efectes del coronavirus en l’economia fan créixer l’atur en 152 persones durant juny a l’interior alacantí

249
0
COMPARTIR

La crisi econòmica a la que ha conduït la pandèmia de coronavirus està fent que aquest estiu siga diferent als altres en quant a contractació. Un fet que ha modificat la situació habitual de la creació d’ocupació que es sol registrar per a encetar l’etapa tuirística de l’any, també a la muntanya alacantina. El sisè mes de l’any sol comportar contractacions als serveis que redueixen la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, cosa que enguany no ha sigut així.

Juny ha registrat 152 persones més que maig inscrites a les llistes del Labora degut a la seua situació de desocupació. D’elles, 94 són dones i la resta, 58, homes, continuant amb la desigualtat de gènere en l’ocupació que porta registrant-se de forma contínua des de fa anys a la muntanya alacantina. Les contractacions en el sector terciari per a abastir l’etapa estival no han compensat els nombrosos acomiadaments de treballadors que s’han produït en indústria (74) i construcció (29). L’agricultura ha sigut l’únic sector que ha contractat operaris (25) durant juny. Tant és així que el serveis sumen 37 aturats més durant el darrer mes.

Per poblacions, aquelles amb un major índex d’industrialització però amb sectors productius caracteritzats per la temporalitat dels contractes han sigut les més afectades. Així, Alcoi i Banyeres encapçalen la destrucció d’ocupació amb 28 aturats més cadascuna durant juny, seguides per Onil amb 23 més i Tibi amb 13. En el costat contrari, el de la creació d’ocupació, destaca el cas d’Ibi, que ha reduït la xifra de persones sense treball en 27 persones, seguida per Alfafara amb 3 aturats menys.

Les centrals sindicals han valorat negativament aquestes dades, tot i que subratllen que els sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan experimentant una lenta però constant recuperació. Cal destacar que aquestes dades no inclouen a les persones incloses als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), vigents previsiblement fins setembre.