Home Alcoi Alcoi sancionarà des d’ara als vehicles que es salten l’Ordenança de Peatonalització...

Alcoi sancionarà des d’ara als vehicles que es salten l’Ordenança de Peatonalització del Centre després del mes prova

0
SHARE

Tal com es va anunciar quan es va posar en marxa fa quasi un mes, després d’un període de prova es començaran a formalitzar les sancions a aquelles persones que incomplisquen l’ordenança de la Peatonalització. De moment cal ressaltar que hi ha hagut pocs incompliments, especialment durant les primeres dues setmanes, però s’ha detectat en els últims dies una relaxació, fonamentalment en la zona dels carrers Joan Cantó, Diego Fernando Montañés i Bartolomé J. Gallardo. També és important assenyalar que la majoria d’infraccions són comeses pels mateixos vehicles, sent reincidents.

Igualment és important assenyalar que les persones que hagen sol·licitat el permís i haja sigut acceptat, encara que no l’hagen rebut, no seran sancionades perquè ja han sigut incloses en la base de dades. “Durant quasi un mes no hi ha hagut sancions, s’ha informat. La nostra intenció no és la de sancionar, al contrari, l’ideal seria que tothom complira amb l’ordenança per a així evitar aquestes sancions”, explica el Regidor d’Obres i Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Possibles dubtes

En la web municipal, dins de l’apartat dedicat a la Peatonalització -al qual es pot accedir directament en un bàner des de la portada- s’ha inclòs un apartat amb les preguntes freqüents que la ciutadania ha realitzat a través de les xarxes socials. https://www.alcoi.org/export/sites/default/ca/portada/actualidad/peatonalizacion/faq.pdf

Cal destacar que moltes de les preguntes s’han referit al fet d’haver d’estar empadronat en l’àmbit de la Peatonalització per a poder obtenir un permís de càrrega i descàrrega. Cal puntualitzar dos aspectes, el primer és que abans de la Peatonalització estava prohibit parar i estacionar en la majoria de carrers de l’àmbit com Sant Nicolau, Sant Francesc, El Tap, Santa Rita o Sant Maure, entre altres i per tant, qualsevol persona que parara en aquests carrers s’exposava a la corresponent sanció.

La segona puntualització ve respecte a un altre dubte molt plantejat i és la de les persones majors que no tenen vehicle. En l’ordenança s’especifica que aquestes persones poden demanar el permís per als seus familiars, fins a dos vehicles per habitatge, d’aquesta manera podran parar en els voltants del domicili dins de l’horari acordat, recordem que abans de la conversió en zona de vianants no estava permés en cap hora. https://www.alcoi.org/export/sites/default/ca/portada/actualidad/peatonalizacion/instrucciones.pdf

Una altra dels dubtes que s’aclareix és respecte als permisos de garatge, que són 24 hores i no tenen un horari marcat. Qualsevol propietari de plaça de garatge o que tinga una llogada pot accedir en qualsevol moment i no es necessita estar empadronat a la ciutat en aquest cas, per obtenir aquest permís.