Home Alcoi Alcoi seguirà com a un dels membres del Comité Executiu de la...

Alcoi seguirà com a un dels membres del Comité Executiu de la Xarxa FP comunitària fins 2025

280
0
SHARE

Les ciutats membre d’aquesta xarxa europea estableixen com a prioritats millorar la qualitat i quantitat de la mobilitat, estimular i promoure la innovació i contribuir al disseny de polítiques de la Unió Europea en matèria de Formació Professional

Alcoi ha tornat a estar present en la celebració del XLIII Comité Executiu i la XXII Assemblea General de Xarxa FP, celebrada els dies 10 i 11 de febrer de manera telemàtica. Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, ha participat la Mobility Manager, Magui Candela, Directora de Promoció Econòmica.

La celebració de la XXII Assemblea General el passat 11 de febrer va reunir al voltant de 70 representants de les ciutats europees membre que van analitzar els resultats de la xarxa en 2020, van plantejar noves accions i projectes per a 2021. Així mateix, van donar la benvinguda a tres noves ciutats: Groningen (Holanda), Koege (Dinamarca) i Treviso (Itàlia).

Xarxa FP és una organització europea sense ànim de lucre que reuneix 38 ciutats de 15 països diferents. Set d’aquestes ciutats, Barcelona, Berlin, Munic, Rovaniemi, Roma, Toulouse i Alcoi eren les integrants del Comité Executiu des de 2017, òrgan que s’actualitza cada quatre anys. Durant la citada Assemblea General, Alcoi ha renovat com a membre del Comité Executiu de la xarxa europea de referència en la mobilitat d’FP, quedant constituït el nou Comité Executiu per les següents ciutats: Barcelona, Espoo, Munic, Roma, Rovaniemi, Toulouse i Alcoi.

En eixos dies, també es s’ha avaluat el Pla Estratègic 2016-2020 de l’organització i es va presentar el nou pla per als següents quatre exercicis, 2021-2025. El Pla Estratègic de l’organització 2021-2025 estableix tres prioritats en l’àmbit de la mobilitat i innovació de la FP europea en línia amb les prioritats estratègiques de la UE: millorar la qualitat i quantitat de la mobilitat de la FP, estimular i promoure la innovació en l’FP i contribuir al disseny de polítiques de la UE en matèria d’FP.

A més, es va presentar l’informe de resultats de 2020, on es va remarcar la incertesa i l’atípic del passat exercici, en el qual les mobilitats globals es van veure afectades, perquè no va ser possible dur a terme els projectes i sojorns d’estudiants i professors planificats per a 2020. No obstant això, destaca l’increment de les ciutats membre, que ara són 38 i la consolidació en la gestió de les associacions estratègiques Erasmus KA2.

L’11 de febrer, els Mobility Manager de les ciutats membre es van reunir en una sessió de treball per a estudiar com millorar la gestió de les accions de mobilitat d’acord amb els estàndards de qualitat de la xarxa ISO 9001:2015, per a impulsar la cooperació futura entre membres i explorar noves formes de mobilitat alternatives a la tradicional presencial.

El Regidor d’Educació, Alberto Belda considera molt bona notícia que Alcoi renove al comité executiu d’aquesta xarxa. Segons ha manifestat, “l’any 2020 ha sigut molt atípic i malhauradament es van haver de susprende les mobilitats a causa de la crisi sanitària provocada por la Covid 19. Malgrat això, s’ha treballat molt amb els socis per assentar les bases de col·laboracions futures i alternatives a la mobilitat tradicional”.

Xarxa FP va ser fundada l’any 1999 per l’Ajuntament de Barcelona, qui va proposar la creació d’una xarxa de ciutats amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional (FP) per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius de la ciutat. Alcoi es va adherir en aquesta xarxa en 2012 i en 2017 va passar a formar part del Comité Executiu.

Aquesta organització posa en marxa pràctiques en empresa i visites d’estudi per a estudiants d’FP, així com estades d’observació professional per a professors en ciutats europees membres de l’organització. Cada any centenars d’estudiants i equips europeus de professors d’FP participen en accions de mobilitat.