Inici Alcoi Alcoi supera les mitjanes de reducció d’atur regional i nacional durant la...

Alcoi supera les mitjanes de reducció d’atur regional i nacional durant la present legislatura

312
0
COMPARTIR

L’atur, la major preocupació dels ciutadans segons totes les enquestes, ha experimentat una gran davallada a la ciutat d’Alcoi durant els darrers 4 anys. D’un 35% de la població activa desocupada s’ha passat a un 15% en l’actualitat, dades que responen tant a la milloria econòmica general com a les polítiques implementades des de les administracions, incloent la local. Àgora és un dels pilars d’aquesta millora, que es fa extensible als contractes que es duen a terme a la ciutat, amb especial atenció, afirmen, a dones i joves.

Al llarg de les darreres dècades, un dels principals problemes estructurals de l’economia espanyola ha sigut l’alta taxa de desocupació que pateix. Un fet que redueix els ingressos per a les arques públiques i que, per tant, redunda en un empitjorament dels serveis públics i el consum. La situació va arribar a un punt crític amb la dilatació de la crisi econòmica, que va fer arribar l’atur a nivells desconeguts del 35%, també a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla entre les que s’inclou la seua ciutat de referència: Alcoi.

La capital de la comarca de l’Alcoià tenia en el pitjor moment de la crisi a vora 14.000 persones vivint per davall de l’ombrall de la pobresa. Però durant la present legislatura, les dades referents a l’atur han patit una notable milloria que els informes del Labora, antic Servef, ubiquen per damunt del 20%. Només en 2018, la taxa d’atur alcoiana s’ha vist davallada en un 7,3%, per damunt del 5,9 en que s’ha reduït l’atur al País Valencià i del 6,8 en que ho ha fet a tota Espanya. Dades que el govern municipal atribueix a la millora econòmica general, però també a les seues polítiques.

La taxa d’atur a Alcoi es situa a dia de hui en torn al 15%, amb fluctuacions en funció de les temporades de major contractació, com Nadal i Festes. Ara bé, es tracta de contractacions que busquen canviar una situació llargament denunciada pels sindicats i treballadors, com és la precarietat i la temporalitat dels contractes. Una realitat que s’ha vist modificada cap a uns contractes de major qualitat que, a més, han davallat l’atur de dos dels col·lectius més perjudicats per ell: joves i dones.

Àgora és un dels principals canalitzadors de la millora en les contractacions a la ciutat dels ponts. Una de les apostes del govern municipal que més recorregut ha tingut i que els socialistes alcoians volen perpetuar després d’eleccions.