Home Alcoi Alcoi tanca la legislatura aprovant el PGE que modificarà el model de...

Alcoi tanca la legislatura aprovant el PGE que modificarà el model de ciutat sense vots en contra

808
0
SHARE

El darrer plenari celebrat a la ciutat d’Alcoi en la present legislatura ha valgut per a aprovar el Pla General Estructural que regirà l’evolució de la localitat durant les properes 2 dècades. Una aprovació que s’ha dut a terme sense vots en contra i amb l’abstenció de Guanyar i PP, i que comprèn mesures per a canviar el model de ciutat cap a altre més compacte, amb prioritat per a la indústria i sustentat en la instal·lació de noves tecnologies.

Durant tota la encara present legislatura 2015-2019 i part de la passada, el govern socialista d’Alcoi ha tractat d’enllestir el conegut com a Pla General Estructural (PGE). És el document que substituirà al vigent Pla d’Ordenació Urbana que data de fa 3 dècades, i que preveia un model de ciutat molt allunyat de les preferències de l’actual corporació. L’anterior document establia un model urbanístic basat en l’expansió urbana en torn a urbanitzacions perifèriques, que ja fa anys va quedar descartat pel Consistori alcoià. Ara, el darrer plenari de la legislatura ha abordat aquest tema.

Donar llum verda al PGE ha sigut una de les prioritats municipals per a encaminar a Alcoi cap a un model de ciutat més compacta, sostenible i moderna, aplicant els dictats de la coneguda com a Smart City o ciutat intel·ligent. Una aprovació que s’ha aconseguit a base de diàleg entre les diferents formacions amb presència a l’Ajuntament de la capital de l’Alcoià, i que ha desembocat en que no hi hagen vots en contra al plenari. Només PP i Guanyar s’han abstingut en el plenari que tanca una legislatura caracteritzada pel diàleg a Alcoi.

El nou PGE resin aprovat comprèn una ciutat compacta que creix en torn a la revitalització del Centre Històric, amb la creació de sòl industrial a l’àrea de Pagos i la modernització dels sistemes de gestió de recursos i subministraments municipals en torn a les noves tecnologies. A més, el nou model per a Alcoi rebrà vora 20 milions d’euros provinents dels fons comunitaris Edusi, amb els que es transformarà l’entorn de la Plaça Al-Azrac o s’ampliarà el Campus d’Alcoi de la UPV. Tot per a un document que preveu una vigència d’entre 15 i 20 anys.

L’aprovació del PGE s’ha produït en un plenari que ha valgut com a acomiadament dels regidors que no repetiran o no han aconseguit escó després de les eleccions del 26M.