Home Alfafara Alfafara amplia les bonificacions per a famílies que escolaritzen als seus xiquets...

Alfafara amplia les bonificacions per a famílies que escolaritzen als seus xiquets a l’aulari Àlvarez Pons

519
0
SHARE

Les localitats menys habitades de l’interior alacantí són les més afectades pel despoblament. Un fenònem que amenaça amb deixar pràcticament sense serveis a bona part de les poblacions que composen la comarca del Comtat. D’ací que els diferents ajuntaments dels municipis amb aquestes característiques llancen bonificacions i subvencions per a atraure especialment famílies a residir en elles.

Una de les poblacions que es troba en aquesta situació és Alfafara. En ella fa anys que estan actives ajudes relacionades amb l’escolarització dels xiquets, com el pagament del material escolar o les subvencions d’un mínim del 50% en les excursions escolars. Els pares no paguen durant els dos primers anys d’escolarització dels seus fills les quotes de l’AMPA. El Consistori de la localitat es fa càrrec també de sufragar la cuidadora encarregada de facilitar la conciliació familiar a la població.

Aquestes mesures, de les que ja es beneficien part dels 27 xiquets que donen classe a l’aulari Àlvarez Pons de la localitat, s’han vist ara ampliades. Un aulari que s’integra en el Centre Rural Agrupat Mariola-Benicadell, juntament amb els aularis d’Agres i Gaianes. La idea és fer que també arriben a famílies que ja residien abans de la seua posada en marxa a Alfafara, però que no optaven a les ajudes. Es vol agraïr així l’aposta per residir al municipi del Comtat que en el seu moment van fer aquestes famílies.