Home Destacats Andreu Blanes i Antonio Martínez, 6é i 9é del món en Trail...

Andreu Blanes i Antonio Martínez, 6é i 9é del món en Trail al I Mundial disputat a Tailàndia

696
0
SHARE
Antonio Martínez durant la cursa del Mundial de Tailàndia.

L’orografia i els paratges de muntanya que existeixen a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla faciliten la pràctica de moltes modalitats esportives. Tant a peu com en bicicleta, les serres de l’interior alacantí atresoren centenars de rutes que fan les delícies dels amants d’esports com les carreres de muntanya -o trail-, o bé el ciclisme, tant en carretera com en muntanya. La gran quantitat de persones que els practiquen possibilita que alguna d’elles acabe destacant i convertint-se en referent d’aquestes modalitats.

És el que porta uns anys ocorrent amb Andreu Blanes i Antonio Martínez, dos joves naturals d’Onil i  que porten temps sent dos dels principals noms del trail a tota Espanya. Tant que durant aquesta passada setmana han estat participant en i I Mundial de Trail i Muntanya que s’ha organitzat. S’ha celebrat a terres tailandeses, sota un calor infernal i amb unes condicions d’humitat tropical que han fet més dura si cal la prova. Els dos colivencs han aconseguit grans resultats, sent 6é en la modalitat Up&Down en el cas de Blanes; i 9é en Short Trail en el Martínez.

Gran paper dels colivencs

Tant Blanes com Martínez arribaven a la cita asiàtica amb la ment posada en estar prop de les medalles. En el cas del primer, va arribar al tram final amb opcions de lluitar per l’esprint amb els africans, encara que els darrers 400 metres se li van fer molt llargs. Va acabar a només 1’30” del primer i a un minut de pòdium. En el de Martínez, gestionar l’esforç en una carrera de 38km ha sigut primordial. Un sobre esforç podia acabar prematurament amb tota la preparació per a una competició en la que ha acabat a menys de 13 minuts del guanyador després de més de 3h de cursa.

D’ara en avant i durant els propers mesos, tant Andreu Blanes com Antonio Martínez donen per finalitzada una temporada en la que han competit a alt nivell. Tot abans de començar una nova campanya amb més objectius per a consolidar-se en l’elit de les curses de muntanya.