Home Alcoi Aprovada la rehabilitació de dos edificis municipals en el Centre amb una...

Aprovada la rehabilitació de dos edificis municipals en el Centre amb una inversió de 700.000 euros

0
SHARE

El procés de regeneració del Centre d’Alcoi suma dues noves accions, després que la Junta de Govern celebrada aquest passat dilluns aprovara dos projectes que incideixen en la regeneració del Centre i la zona del Partidor, perquè amb aquestes dues accions es rehabilitaran dos edificis municipals que suposaran 13 nous habitatges. Amb aquesta aprovació es dona llum verda a poder preparar els respectius concursos per a poder adjudicar l’execució d’aquestes obres.

Els immobles es troben en el cèntric carrer Sant Maure 13, on s’habilitaran quatre habitatges, i al carrer La Sardina 14, en els voltants del Partidor, on s’habilitaran nou habitatges, en un model que comprén allotjaments d’ús particular i espais amb serveis comuns d’ús col·lectiu.

Les dues actuacions suposen una inversió que ronda els 700.000 euros, emmarcant-se en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), per la qual cosa aproximadament el 50% vindrà finançat per fons FEDER de la Unió Europea, alhora que s’emmarquen en una Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), comptant amb una altra ajuda de 88.000 euros. La quantitat restant serà aportada per les arques municipals.

Es tracta de dos projectes que afavoriran l’accés a l’habitatge a diferents col·lectius i l’actuació en La Sardina i obri la porta a un model d’allotjaments en el qual es combinen les zones d’ús particular amb els serveis comuns, comptant també amb habitatges adaptats.

La regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, Maria Baca, assenyala que “la rehabilitació del Centre és un dels objectius prioritaris per a aquest govern i tenim ja aprovades diferents propostes per a treballar en aquest sentit, algunes d’elles que poden considerar-se pioneres, en tractar-se d’allotjaments amb zones comunes, així com intergeneracionals”.

L’edil afegeix que “amb aquests dos projectes aprovats ara, incidim en accions que considerem prioritàries en les polítiques d’habitatges, com és l’ampliació del parc públic i la millora de l’accés a l’habitatge de col·lectius que tenen majors dificultats, com són els menors de 35 anys i majors de 65 anys”. Es tracta de dos projectes d’innovació social, que a més de recuperar dos edificis, també pretenen fomentar relacions de cooperació i ajuda entre el veïnat.

DOTZE MILIONS PER A REHABILITAR O CONSTRUIR UNS 220 HABITATGES

La inversió pública prevista en el Centre i zona del Partidor per a la construcció o rehabilitació d’habitatges se situa en els 12 milions d’euros,  amb 220 pisos aprovats, abastant projectes que ja estan finalitzats o bé es troben aprovats i ultimant-se els processos per a executar les diferents actuacions.

L’execució de diferents ARRU, en els últims tres anys, ha permés la rehabilitació integral de 88 habitatges situats en diferents punts del Centre, amb una inversió de 1’8 milions d’euros i dins d’un procés de col·laboració públic-privada. Aquests habitatges es troben en 16 edificis situats als carrers La Cordeta, Sant Francesc, Santa Rita, Sant Nicolau, Sant Maure, Sant Tomàs, Sant Mateu, Casa Blanca, Sant Llorenç i País Valencià.

A aquestes accions se sumen les apuntades en La Sardina, Sant Maure i Placeta els Eres, que en total aportaran 31 habitatges en sòl municipal, per un import de 2’7 milions d’euros, i un ARRU de col·laboració públic-privada per a la rehabilitació o construcció de 50 habitatges, amb una inversió de 4’3 milions d’euros.

Alcoi és l’única ciutat de la Comunitat Valenciana que en els últims anys té tres ARRU aprovats i desenvolupant-se.

A més, dins de l’Estratègia EDUSI es disposa de dos milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges en el Centre i s’ha aconseguit un dels tres projectes pilot que impulsa la Conselleria d’Habitatge per a construir un edifici ecoeficient, amb 12 pisos, que quedarà situat al carrer Ambaixador Anar-los i que comporta una inversió de dos milions d’euros.

A aquestes inversions, podrien sumar-se altres dos milions d’euros dins del Pla de resiliència, destinat a construir un edifici eficient que tindria ús social, amb el que arribaríem a 250 nous habitatges en el Centre en els diferents projectes apuntats.