Home Alcoià Aprovada la revisió del pla de prevenció d´incendis forestals de Font Roja

Aprovada la revisió del pla de prevenció d´incendis forestals de Font Roja

158
0
SHARE

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, acaba d’aprovar el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals PPIF del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, document de planificació que es constitueix com a la directriu tècnica en matèria de prevenció d’incendis al seu àmbit territorial.

Els espais naturals requereixen de figures específiques de protecció i ordenació i la que s’aprova ara és una d’aquestes. El Pla de prevenció d’incendis forestals de Font Roja es va aprovar al juliol de 2006 i tenia una vigència de deu anys pel que, tot i que estava prorrogat, necessitava de la seua revisió, la qual es va concloure el 2018 i ara acaba de ser aprovada després d’haver seguit tot el procediment administratiu necessari.

La revisió del pla ha estat estructurada en quatre blocs principals. En el primer es realitza l’Anàlisi i diagnòstic del risc d’un incendi forestal, on s’inclou informació relativa als incendis ocorreguts els darrers deu anys a l’àmbit del parc natural, les seues causes, freqüència, conseqüències i temporalitat, així com un anàlisi històric relatiu a altres incendis que han afectat Font Roja. El segon del blocs inclou el Pla d’actuacions per a la prevenció de la iniciació de les causes d’incendis, és a dir, estableix mesures preventives, normatives i també de difusió i zonificació del risc d’un incendi i de vigilància.

El tercer dels blocs estructura el Pla d’actuacions per a la prevenció de la propagació, on s’inclou l’elaboració d’un estudi de punts per a la prevenció d’incendis, infraestructures previstes de prevenció, la millora de les àrees d’ús públic i la introducció de l’agricultura i la ramaderia com a formes tradicionals que dificulten la propagació d’incendis. Per últim, el quart bloc del pla, presenta una Memòria econòmica i financera per a l’execució deles actuacions previstes amb un horitzó de deu anys, establint les actuacions necessàries, costos i programació.