Home Destacats Arxivada la causa contra Francés, Martínez i Zamorano per presupta malversació en...

Arxivada la causa contra Francés, Martínez i Zamorano per presupta malversació en el cas de la Policia Local d’Alcoi

290
0
SHARE

Des de l’any 2014, el sindicat policila SIPOL ve presentant denúncies contra diversos integrants dels governs municipals d’Alcoi de les 3 darreres legislatures. La situació al cos de seguretat local alcoià porta des de llavors sent un tant tensa, ja que alguns dels seus integrants consideren que els polítics alcoians relacionats amb la gestió del cos han dut a terme actuacions il·lícites. Cosa que també apliquen als antic responsables de la Policia Local -agents i técnics inclosos-.

Fins a 12 denúncies d’aquest tipus són les que ha presentat el sindicat davant els jutjats alcoians, que han donat ja carpetada al cas. Ho han fent desestimant les acusacions de malversació de fons públics pel presumpte pagament d’hores extra per valor de 4.700 euros a un dels agents. SIPOL argumentada que els fixatges horaris no justificaven el pagament, cosa que ha desmentit ara la sentència. Segons el jutge, existeixen proves que acrediten la realització de les hores extra per part de l’agent i descarten el delicte de malversació de cabdals públics.

A banda del sindicat policial, algunes formacions polítiques alcoianes també han fet d’aquestes denúncies un motiu d’atacs al govern alcoià. Entre elles es troben el PP i EU amb els seus responsables d’aquell moment -Quique Ruiz i Estefania Blanes respectivament- al capdavant. A ells els han exigit disculpes públiques tots els polítics socialistes ara exonerats per la sentència judicial. Tant Francés com Martínez i Zamorano consideren que l’únic objecte d’aquest procés ha sigut desgastar al govern alcoià.

Més de 6 anys de processos i recursos judicials han suposat un cost per a les arques municipals alcoianes. Francés i el seu equip no descarten demanar responsabilitats als denunciants per a que afronten unes despeses que, a dia de hui, han pagat els impostos dels alcoians.