Home Alcoi Avanzar critica manques al Pla d’Accessibilitat d’Alcoi i reclama aplicar les obres...

Avanzar critica manques al Pla d’Accessibilitat d’Alcoi i reclama aplicar les obres aprovades

800
0
SHARE

Les persones amb diversitat funcional residents a Alcoi, agrupats en el col·lectiu Avanzar, no tenen garantida l’accessibilitat de desitjarien. Així ho han fet saber a l’Ajuntament, que al 2015 va redactar un Pla d’Accessibilitat que deuria haver garantit aquest fet, però que des d’Avanzar consideren insuficient i parcial. A més, l’associació denuncia que no s’han aplicat els projectes d’accessibilitat aprovats des del 2014 i exigeix que es complete el Pla d’Accessibilitat.

Des de fa anys, la ciutat d’Alcoi compta amb un col·lectiu creat per a vetlar pels interessos de les persones que pateixen diversitat funcional. Les diferents patologies relacionades amb aquestes limitacions impedeixen a qui les pateix dur a terme una vida plenament autònoma. De fet, fins fa no massa temps, l’accessibilitat no era una de les prioritats per als diferents governs en qualsevol de les administracions. Cosa que ha canviat en els darrers temps, arrel de les demandes que col·lectius com Avanzar Alcoi han posat en el debat públic.

Al 2014, l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional de la capital de l’Alcoià va aconseguir que la proposta més votada d’una de les primeres edicions dels Pressupostos Participatius alcoians fora la redacció d’un Pla d’Accessibilitat. Amb ell, s’establirien les línies d’actuació a desenvolupar per part de l’Ajuntament per a possibilitar l’accés a qualsevol indret de la població per a persones amb mobilitat reduïda. Ara, 5 anys després, Avanzar lamenta que eixe Pla d’Accessibilitat només cobrira el 31% de la ciutat, pel que el considera incomplet.

En les successives edicions dels Pressupostos Participatius des del 2014, aquest col·lectiu ve demanant l’aplicació d’actuacions que milloren l’accessibilitat a la ciutat dels ponts. Consideren que s’ha perdut una gran oportunitat per a avançar a aquest respecte, cosa que hauria posat a Alcoi en l’avantguarda de la igualtat de drets per a tothom. A més, el col·lectiu denuncia que algunes de les propostes posteriors que havien sigut aprovades i que comptaven, teòricament, amb dotació pressupostària, no s’han desenvolupat. És el cas del tractament anti relliscant per a les voreres del centre aprovat al 2015, i que a dia de hui, lamenten, no s’ha dut a terme.

Davant aquesta situació, Avanzar ha exigit a l’Ajuntament d’Alcoi que assolisca els compromisos que va adquirir amb els Pressupostos Participatius per a garantir l’accés de les persones amb diversitat funcional a qualsevol punt de la ciutat. Un pas que, consideren, hauria de començar a donar-se amb la redacció d’un Pla d’Accessibilitat que arribara a la totalitat del casc urbà alcoià.