Home Banyeres Banyeres convoca el voluntariat mediambiental per a protegir el seu entorn en...

Banyeres convoca el voluntariat mediambiental per a protegir el seu entorn en estiu

369
0
SHARE

Ja està obert el termini d’insripció de voluntaris per a participar en la campanya de voluntariat mediambiental d’aquest estiu a Banyeres de Mariola. La localitat gaudeix d’un dels entorns naturals més privilegiats de l’Alcoià, El Comtat o la Foia de Castalla, amb paratges com el naixement del riu Vinalopó o la mateixa Serra Mariola. Indrets que es volen protegir a tota costa cara a una etapa càlida que registra enguany més risc si cal degut a l’exuberància de la vegetació per les plugs d’enguany.

El període d’inscripció està obert fins el proper divendres 26 de juny i està organitzat per Protecció Civil. Entre les tasques dels voluntaris està la vigilància activa dels paratges naturals de la localitat per a donar una resposta immediata en cas d’emergència. El control de possibles punts de foc és la prioritat de la iniciativa, encara que també està l’assessorament als caminants i senderistes al voltant del correcte comportament a seguir en l’entorn natural.

Els mesos de juliol i agost són els que avarcarà aquesta activitat orientada a la prevenció i la protecció del paisatge de la població. Una tasca que serà més facil degut a les tasques de desbrossament que estan duent a terme les brigades municipals a aquests indrets. Tasques que han quedat suspeses durant els darrers mesos per la pandèmia de coronavirus.