Home Alcoià Banyeres es prepara per a acollir la V Trobada de Pobles per...

Banyeres es prepara per a acollir la V Trobada de Pobles per la Diversitat amb 7 dies d’activitats

0
SHARE
El Castell de Banyeres ja llueix la bandera multicolor per la V Trobada de Pobles per la Diversitat.

La lluita per la igualtat de drets entre totes les persones ve sent una reivindicació històrica per part dels col·lectius històricament menyspreats una vegada instaurada la democràcia a Espanya. Des de les pròpies dones –que suposen més de la meitat de la població- fins a col·lectius com els LGTBI, aconseguir els mateixos drets que la resta de la societat és la bandera de diferents moviments socials. Amb aquest objectiu es van crear a l’interior alacantí associacions en defensa de la igualtat de drets, sense importar el sexe o la identitat sexual de cadascú.

Aquests moviments estan darrere de les successives convocatòries de les Trobades de Pobles per la Diversitat. Una iniciativa que tracta d’agermanar a persones residents a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla i que, per motius de condició o gustos sexuals, han sigut històricament perseguits. Tot en un context en el que proliferen els discursos d’odi per part de formacions polítiques d’extrema dreta que fan més necessari que mai la convocatòria d’aquestes trobades. La cinquena d’elles té lloc durant tota aquesta setmana a la localitat de Banyeres de Mariola.

Programació

La programació abasta xerrades als centres educatius de la localitat de la Mariola, a més de la penjada de la bandera multicolor al monument més important de la població: el castell. Per a enguany hi ha una programació molt feminista, posant a la dona en el centre de les activitats. Així, hi ha previst ja per al dissabte 24 de setembre tot un seguit d’activitats amb protagonisme femení. Des de rutes guiades en torn als secrets de Banyeres fins a batucades, muixerangues, contacontes, humor o un dinar de germanor fins a la festa final amb disc mòbil. Tot per a convertir durant tota una setmana a Banyeres en el centre de la visibilitat LGTBI per la igualtat de drets a l’interior alacantí.

L’epicentre de l’activitat en el marc de la V Trobada de Pobles per la Diversitat està situat en el Parc Villa Rosario de la població de la Mariola.