Home Banyeres Banyeres preveu més contagis degut a la presència de coronavirus a les...

Banyeres preveu més contagis degut a la presència de coronavirus a les aigües fecals i demana prudència a la població

0
SHARE

La localitat de Banyeres és la que pitjors dades en quant a incidència de la Covid19 té a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. De fet, és una de les poblacions que registra un majors índex en aquest sentit a tota la província d’Alacant i la Comunitat Valenciana. Al llarg de l’estiu, aquest municipi va aconseguir controlar unes dades que, ja llavors, van indicar un repunt de contagis que es poder frenar. Però ara la situació està quasi desbocada.

Tant és així que l’Ajuntament ha publicat un comunicat en el que alerta a la població de com pot evolucionar la situació. A hores d’ara, Banyeres registra una incidència de més de 1.100 casos per cada 100.000 habitants, multiplicant per 4 l’índex que suposa el risc extrem per contagi a una determinada població. En l’actualització d’aquest dimarts 24, a més, ha sumat altres 36 contagis que apropen la xifra total des de l’inici de la pandèmia als 300. D’ells 84 continuen actius.

Però, a més, els anàlisis fets a les aigües fecals de la població han detectat una presència exagerada de la Covid19 en elles. Aquest fet suposa que la xifra de persones contagiades pot incrementar-se encara més en les properes jornades. Per això, des de l’adminstració banyeruda demanen a la població que complisca les normes de seguretat sanitària, evitant encontres socials i utilitzant la mascareta, la distància mínima i la neteja de mans de forma contínua.

La proliferació de conductes que no fan cas d’aquestes normes d’obligat compliment esta conduïnt a la població, segon el Consistori, a una situació “molt, molt greu” per a una localitat de poc més de 7.000 habitants. Banyeres suma 4 víctimes mortals del coronavirus des de març i té un nodrid grup dels seus veïns ingressat a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi a causa de la malaltia.