Home Banyeres Banyeres supera ja els 50 contagiats

Banyeres supera ja els 50 contagiats

0
SHARE

El municipi de Banyeres acaba de superar la barrera dels 50 contagiats, una situació que des del Consistori municipal qualifiquen com molt preocupant. En un comunicat fet public esta vesprada asseguren que després de mantindre una conversa amb la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, esta els ha assegurat que ja són mes de 50 les persones que han donat positiu en les proves PCR. Per esta raó demanen que se seguisquen les recomanacions preventives i que tothom actue de manera responsable i que totes les persones positives o aquelles que han estat en contacte amb elles guarden escrupolosament el període d’aïllament.
Mes de 50 persones ja contagiades en un brot que es va donar a conéixer el passat 19 d’agost i que afectava tan sols a 6 persones a l’origen. Ja llavors el Consistori
Municipal va començar a prendre mesures com va ser la prohibició de banyar-se tant en la zona del Molí de L´Ombria com al Rio Vinalopó, a més d’augmentar l’ús de les màscares.
Per a continuar lluitant i evitar mes contagis, des del consistori municipal, han decidit tancar temporalment els parcs i jardins, així com les instal·lacions tancades del poliesportiu municipal.
A continuació els adjuntem l’últim comunicat publicat per l’Ajuntament de Banyeres:

29 d’agost, 19.00 hores
Des de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, el Centre de Salut, el Departament de Salut Pública d’Alcoi i la mateixa Conselleria de Sanitat volem expressar la nostra GRAN PREOCUPACIÓ per la situació que estem vivint al nostre poble. ÉS IMPRESCINDIBLE QUE TOTS I TOTES FEM CAS DE LES RECOMANACIONS PREVENTIVES I ACTUEM DE MANERA RESPONSABLE.
Parlat amb la mateixa Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, la Sra. Ana Barceló, que ens ha confirmat haver sobrepassat els 50 casos positius, es veu la necessitat d’EXTREMAR les precaucions ja marcades en ocasions anteriors:
Cal evitar els encontres socials i familiars en espais tancats, ja que estan sent el focus de contagi.
Cal reduir al mínim possible les reunions amb família i amistats, així com el nombre de persones reunides.
És important que el temps d’exposició siga mínim.
Porteu mascareta SEMPRE. En el cas de bars i restaurants, porteu-la sempre també, a excepció del moment puntual en què estigueu bevent o menjant.
Aposteu sempre per la higiene de mans i la distància de 1’5 a 2 m.
Les persones positives i les que han estat en contacte amb elles han de GUARDAR escrupolosament el període d’aïllament.
No obstant això, en referència a altres àmbits, per evitar contactes i relació entre persones, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola informa:
Les zones de jocs infantils dels parcs i jardins queden temporalment tancades.
Al poliesportiu no es podran realitzar esports dins de les instal·lacions tancades. En les pistes exteriors, només es podran realitzar entrenaments tàctics i tècnics i esports sense contacte directe.
Per a l’ús de les instal·lacions municipals (Ajuntament, biblioteca, Casal, poliesportiu…) caldrà seguir les instruccions marcades per al lloc en concret, amb aforament limitat.
Per altra banda, hem de pensar que tots els confinaments, tant positius com negatius, estan afectant a la salut econòmica del nostre poble, ja que comporten baixes laborals i danyen les economies empresarials i familiars.
Ser responsable és la millor norma a seguir. Aquest virus el parem entre totes i tots.