Home Biar Biar acull el 28 i 29 de setembre la tercera Trobada de...

Biar acull el 28 i 29 de setembre la tercera Trobada de Pobles per la Diversitat del col·lectiu LGTBI MARIola

1726
0
SHARE

Biar acollirà aquest cap de setmana del 28 i 29 de setembre la tercera edició de la Trobada de Pobles per la Diversitat, amb la qual el col·lectiu LGTBI MARIola vol reflectir i defensar la visibilitat de la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere fora dels grans nuclis urbans. Després de dos encontres realitzats en el mes de juny, a les localitats de Tibi i Benillup, en aquesta ocasió la cita es trasllada al mes de setembre per a posar una lúdica i reivindicativa cloenda a l’estiu, però amb el mateix objectiu de transmetre que es pot viure amb plena naturalitat tota orientació sexual i identitat de gènere al marge de si es fa en una gran ciutat o en un poble. A més, Biar és un bon paradigma de les nostres comarques, un municipi que ha sabut conjugar una important activitat industrial amb una protecció exquisita del seu patrimoni cultural i monumental, ben a prop de poblacions grans però sense haver-se vist afectat per un creixement urbà important. Així mateix, com a punt de comunicació entre l’Alcoià i la vall del Vinalopó que és, la ubicació de Biar resulta excel·lent perquè siguen més les persones que s’animen a acudir a la Trobada i gaudir del seu programa d’activitats i del bon ambient durant aquestes jornades.

En l’organització i l’elaboració de la programació d’aquesta tercera Trobada de Pobles per la Diversitat han col·laborat de manera molt activa l’Ajuntament de Biar i la Seu que la Universitat d’Alacant té en el municipi. Com en les anteriors edicions, la cita té un esperit lúdic però alhora reivindicatiu, i pretén concienciar sobre la visibilització i normalització de la diversitat tant en els espais rurals com arreu del món i en tots els contextos. Així, l’encontre començarà amb la inauguració de l’exposició Contra las Reglas, a càrrec de la Universitat i que versa sobre l’LGTBIfòbia en el món de l’esport, i que ha tingut una gran acollida en els diferents llocs on s’ha exhibit fins ara. També es realitzarà una presentació de llibres de temàtica LGTBI, una xarrada sobre drets humans per part de representants d’Amnistia Internacional i una partida al joc de cartes Tutty, que mostra la diversitat de les famílies en la societat actual.

La Trobada també constarà d’una cercavila amb la Colla de Dolçainers i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar, una fira d’entitats, l’elaboració d’un mural al·lusiu a la diversitat i les actuacions del mag Rubén Aparisi, l’espectacle de dansa integrada YurDanceBCN i, ja a la nit, del cabaret solidari Mantequilla de Colores. Com en les altres edicions, el col·lectiu LGTBI MARIola vol incidir en la necessitat de trencar barreres, pors i prejudicis, i en transmetre el missatge que és possible viure amb normalitat la diversitat en espais rurals o que queden al marge de grans ciutats com Alacant o València, com és el cas de les nostres comarques.

El col·lectiu LGTBI MARIola, creat en 2015, treballa per la visibilitat i la normalització de la diversitat en l’entorn de l’Alcoià, el Comtat i les Foies de Castalla i Xixona. La cita busca ser una jornada de germanor a la qual, amb independència de l’orientació sexual i la identitat de gènere de cadascú, tothom puga gaudir d’un dia de festa, companyia i bon ambient. Per aquest motiu, la invitació per a la tercera Trobada a Biar, a partir d’aquest divendres 28 de setembre a les 19.30 al jardí de la Casa de Cultura, es torna a fer extensiva a associacions, col·lectius i població en general tant de les nostres comarques com de territoris veïns que vulguen sumar-se a aquesta iniciativa de mostrar el nostre “Orgull de ser de poble” i expressar que, siguem com siguem i d’on siguem, no tenim res a amagar.