Home Alcoi Bird, l’alternativa sostenible, aplega a Alcoi.

Bird, l’alternativa sostenible, aplega a Alcoi.

611
0
SHARE

Alcoi pionera a la comunitat amb aquesta iniciativa anomenada Bird que està en més de 350 mercats, un model a seguir en matèria de mobilitat urbana sostenible.

Bird, el patinet elèctric, està present en més de 30 països amb una flota que ja suma més de 221.000 vehicles, sent a més la primera del sector a cotitzar en la borsa de valors de Nova York.
Gràcies als més de 100 milions de viatges, ha contribuït a evitar unes 16.400 tones mètriques d’emissions de diòxid de carboni. És per això que es planteja com una alternativa sostenible a l’ús del cotxe.

Bird ja ofereix el seu servei dins d’Espanya a Tarragona, Zaragoza, Madrid, Alcalá de Henares, Tres Cantos, Puerto de Santa María, i ara se sumarà Alcoi.

Aquest projecte pilot estarà 1 any amb operacions 24/7 per a la seua posterior licitació, el pròxim dilluns començaran amb el desplegament i posada en marxa, asseguren que hi haurà desinfecció dels aparells i el casc serà un requisit per a poder utilitzar-ho, així com tindre la majoria d’edat per a poder conduir.

Una flota per a la ciutat d’Alcoi, però sempre respectant la normativa local.

Amb la renovació de l’estació de tren, la flota de Bird s’integrarà al sistema de transport multimodal d’Alcoi per a servir com una alternativa sostenible de primer i últim quilòmetre, connectant el centre amb les zones industrials i les urbanitzacions perifèriques, així com el campus universitari, els hospitals, les instal·lacions esportives i els punts turístics d’interés.

220 patinets d’ús compartit circulant per 10 km de carrils bici a una velocitat d’entre 6 i 25 km/h.

100 punts d’aparcament obligatori/incentivat en zones estratègiques de la ciutat servint tant a residents com a visitants.

Tot el sistema està controlat segons una aplicació, segons el que consumisques s’haurà d’abonar. Hi haurà una base tarifa d’1 euro l’inici del viatge i el minut 15 cèntims, projecten la possibilitat d’aplicar ofertes segons la resposta de la gent.