Home Alcoi Càritas Alcoi registra un 20% més de peticions de menjar per la...

Càritas Alcoi registra un 20% més de peticions de menjar per la Covid i demana ajuda econòmic

582
0
SHARE

La pandèmia i els seus efectes econòmics i socials han provocat que un 20% més de persones necessiten aliments i productes de primera necessitat a la ciutat d’Alcoi. L’Economat de Càritas és un dels ens que cobreix aquesta demanda, però no dona abast. Per això, l’ONG ha activat una campanya per a recaptar fons amb els que adquirir aliments  davant la davallada de les donacions d’aquest, també motivada per la crisi econòmica de la Covid19.

Els efectes de la crisi econòmica i social detonada per la situació sanitària del coronavirus amenaça amb deixar sense res a un nombre creixent de famílies a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Els tancaments d’empreses i comerços amb els consegüents acomiadaments de treballadors, la manca d’una aplicació adient de d’Ingrés Mínim Vital o les dificultats per a trobar treball són alguns dels vectors d’aquesta situació. Davant d’ella, administracions, associacions i ONG’s estan redoblant els seus esforços per a abastir de recursos bàsics per a subsistir a aquestes famílies.

En el cas de la ciutat d’Alcoi, un dels termòmetres de la situació econòmica de la població és la demanda d’aliments a l’Economat de Càritas. Aquesta ONG ha detectat un augment del nombre de persones que demanden aliments perquè no poden permetre’s comprar-los del 20% des de l’inici de la pandèmia. Però, paral·lelament i pel mateix motiu, també han davallat les reserves de productes bàsics que gestiona l’Economat. Un fet que ha portat a l’ens a llançar una campanya amb la que demanar a diferents col·lectius de la ciutat diners amb els que poder adquirir aliments per a destinar-los a les persones que els necessiten a Alcoi.

Mitjançant una carta, Càritas ha fet arribar a diferents associacions una petició d’emergència especialment adreçada a aquelles persones que no tenen cap entrebanc en quant a l’economia. Càritas crida així a la solidaritat d’un poble, l’alcoià, que sempre ha respost solidàriament davant situacions com l’actual. La idea és obtenir fons suficients per a abastir la demanda d’aliments de les víctimes econòmiques i socials del coronavirus.

Càritas ha activat un compte bancari per a rebre les donacions econòmiques, cosa que no lleva el fet de que l’ONG accepte aliments amb els que cobrir les necessitats dels pobres d’Alcoi.