Home Castalla Castalla activa el primer Pla d’Infància i Adolescència de la seua història

Castalla activa el primer Pla d’Infància i Adolescència de la seua història

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha presentat el primer Pla d’Infància i Adolescència de la història del municipi. El Consistori segueix avançant en la implementació de projectes que fomenten la participació ciutadana amb el disseny d’aquest programa, com ja va fer amb la redacció del Pla d’Igualtat. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la consultora EQUÀLITAT, participació i igualtat, junt amb el personal de l’Ajuntament.

A causa del context derivat de la COVID19 i la crisi sanitària, la presentació es realitzarà de manera telemàtica. Per això, des de la corporació es convoca a tots els veïns i veïnes del municipi a la presentació de la iniciativa, que s’emetrà el divendres 2 d’octubre a través del perfil institucional de Facebook de l’Ajuntament de Castalla. Com apunten des de les regidories de Benestar Social i Joventut, és important que la ciutadania assistisca virtualment a aquest esdeveniment per a aconseguir el nombre més gran d’agents participants en el disseny del Pla.

La Regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha insistit en “la importància de crear normatives que respecten el principi intergeneracional de la nostra joventut. Volem implementar polítiques de desenvolupament sostenible i eficients, que no perjudiquen en un futur a la societat jove de l’actualitat”. Actualment, la ciutat de Castalla té una població de 1.530 persones en edat entre 0 i 16 anys, que representen al voltant del 15% dels veïns de la capital de la Foia. Amb el Pla d’Infància, ha declarat la responsable de Serveis Socials, “podrem abordar les diferents problemàtiques que afecten els joves i al seu entorn, saber que els afecta i diagnosticar una possible solució”.

Per la seua banda, el Regidor de Joventut, Román Sáez, ha posat el focus en la responsabilitat que les generacions actuals tenen amb les que estan per vindre: “el principi intergeneracional, el desenvolupament sostenible i la solidaritat han de guiar les polítiques públiques que duem a terme”. En aquest sentit, el responsable de l’àrea ha apuntat que “el nostre objectiu últim és que les generacions futures puguen viure en unes condicions òptimes”.

La sessió serà moderada per la coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials, Mónica Martínez, i la impartirà la coordinadora de projectes d’EQUÀLITAT, participació i igualtat, Lorena García. Així mateix, comptarà amb la presència de la Regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno; i el Regidor de Joventut, Román Sáez.

El Pla d’Infància compta amb el finançament parcial de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, la qual ha concedit recentment una subvenció de 5.000 euros per a costejar el projecte.