Home Alcoià Castalla acull l’entrega del Premi Enric Valor de novel·la, referent de les...

Castalla acull l’entrega del Premi Enric Valor de novel·la, referent de les lletres valencianes

1662
0
SHARE

La ciutat de Castalla, a la sub comarca de la Foia, ha acollit l’entrega d’un dels principals guardons que reconeixen la tasca per la promoció del valencià: el Premi Enric Valor de novel·la. Vicent Usó ha resultat guanyador amb la seua obra ‘El paradís a les fosques’, que serà publicada com a millor text d’un guardó que s’ha convertit en referent de les lletres valencianes a tota la regió.

La promoció de la llengua valenciana és un dels principals objectius de diferents iniciatives que es desenvolupen en l’àmbit de la cultura, a banda de les que llança la pròpia Generalitat Valenciana. Ja siga en les arts escèniques, el cinema o la literatura, existeixen guardons que incentiven la producció cultural en la llengua autòctona del territori valencià, paral·lelament a les ajudes en aquest sentit que llancen les adminstracions. Un d’eixos guardons es el Premi Enric Valor de novel•la en valencià que s’ha entregat a la ciutat d Castalla.

El premi té doble valor per a la capital de la Foia, localitat natal del conegut escriptor que dona nom al premi i reconegut com a un dels principals defensors de la llengua valenciana durant el segle XX. Un premi que ha recaigut en la novel•la ‘El paradís a les fosques’, del l’autor Vicent Usó i Mezquita, on l’escriptor aborda la història d’un comercial d’èxit que veu la possibilitat d’escalar social i econòmicament. El premi està valorat en 20.000€ i permetrà la publicació de l’obra guanyadora i la difusió de la mateixa.

El Premi Enric Valor de novel•la suposa a dia de hui un dels guardons de referència en llengua valenciana a tota la regió i més enllà. Tant és així que, en aquesta nova edició, s’han rebut un total de 19 obres provinents de totes les províncies valencianes, a més de les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, a Catalunya, i també de les Illes Balears.

És la pròpia Diputació d’Alacant qui convoca aquest guardó, amb el suport de la Càtedra Enric Valor de la UA i de l’Ajuntament de Castalla.