Home Alcoi La prova de càrrega satisfactòria apropa la re apertura del pont Fernando...

La prova de càrrega satisfactòria apropa la re apertura del pont Fernando Reig a Alcoi

677
0
SHARE

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, es troba en la recta final de la reparació que l’ha mantingut tancat durant més d’any i mig. Aquest dimecres s’ha dut a terme la prova de càrrega que ha determinar si el pont esta llest per a re obrir, amb resultat positiu. És més que probable que la infraestructura estiga oberta per als Moros i Cristians d’Alcoi.

Més d’any i mig ha transcorregut des que el Pont Fernando Reig, el més modern i gran de quants existeixen a la ciutat d’Alcoi, fora clausurat pel perill de que caiguera en terra. Més de 3 dècades sense manteniment des que fou inaugurat per part del Ministeri de Foment van posar en risc la seua estabilitat; i amb ella, també la correcta circulació de milers de vehicles que el travessen diàriament. Ara, les desenes d’operaris que han estat vora 18 mesos treballant per a consolidar la infraestructura ultimen els treballs per a la seua re apertura.

Abans, el pont va tindre que ser apuntalat amb centenars d’andamis que el mantindrien en peu mentre es canviaven els 38 tirants que el sustenten, a més de amb 10 torres sobre les que descansava la plataforma. A hores d’ara està duent-se a terme la darrera de les proves abans de confirmar l’estat òptim de la infraestructura: la de càrrega. Fins a 26 camions han estat tota la jornada de dimecres testant la resistència del Fernando Reig amb resultats molt positius, pel que la reapertura del pont és imminent. Tal com ja va avançar tvA, podria ser inclús abans de les Festes.

Cadascun dels camions que durant tota la jornada han comprovat la fiabilitat del major pont d’Alcoi han dut a la infraestructura al màxim de la seua resistència amb bons indicadors. Tot i que a pesar de que el vent ha perjudicat els mesuraments dels tècnics, en a males penes mitja jornada han acabat tota la tasca. Amb els resultats confirmats, només resten detalls de tipus estètic, com la pintura dels tirants o la finalització de les voreres, per a que el Fernando Reig torne a alleugerar el congestionat trànsit d’Alcoi.

Les autoritats locals han estat hui al pont alcoià per a conèixer de primera mà les dades al voltant de la reparació d’una de les principals vies de comunicació de la ciutat dels ponts.