Home Castalla Castalla celebra el Dia Internacional de la Dona amb tallers, exposicions, xarrades...

Castalla celebra el Dia Internacional de la Dona amb tallers, exposicions, xarrades i lectures

469
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha presentat una completa programació d’activitats per a la III Setmana de la Dona. La regidoria de Benestar Social ha preparat tota classe de propostes amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà durant el mes. Entre elles, podem trobar tallers, exposicions, xarrades, projeccions i lectures dirigides a tots els públics amb la dona i la igualtat com a protagonistes principals.

La regidora d’Igualtat, Maite Gimeno, ha mostrat “la voluntat plena de l’Ajuntament de treballar per la igualtat real i efectiva entre homes i dones a Castalla”. Així, l’edil ha explicat que “hem preparat activitats dirigides a tota la població de la nostra localitat amb l’objectiu que tinguen les ferramentes necessàries per a posar fi a les desigualtats per raó de gènere”.

Abans del 8M, el Consistori ja contempla diferents propostes. A partir de l’1 de març i fins al dia 20 es durà a terme una exposició sobre la igualtat denominada ‘Humor Social’ a la Casa de Cultura. Entre el 7 l’11 tindrà lloc el taller ‘Jutjat menys, acaricia’t més’ als centres educatius, i l’exposició ‘Dones i esport’ a les instal·lacions del poliesportiu.

Així, el 8 de març és la jornada que concentra els actes principals. Al matí, es realitzarà un taller de xapes i es repartiran fullets informatius entre la població que vaja al mercat municipal –una activitat que també es durà a terme el dissabte 5 de març-. De vesprada, a les 17:30 hores tindrà lloc l’scape room ‘La dona en el temps’ a la Casa de Cultura. Finalment, a les 19:30 hores es llegirà el manifest institucional per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Posteriorment, el 9 de març està programat el ‘Taller d’ocupabilitat per a dones’ a les 19:00 hores a l’Espai Jove de la Casa de Cultura, i la sessió ‘Xarrant sobre igualtat, ocupabilitat i justícia social’ per als estudiants de primer de batxillerat. El 10 de març, també a l’Espai Jove, tindrà lloc un taller denominat ‘Dones i salut mental en temps de covid’ a les 19:00 hores. El dia 11 de març la Biblioteca Municipal acollirà el contacontes ‘El cofre de la Igualtat’ a les 17:30 hores. Més tard, a les 19:30 hores, es durà a terme la interpretació de l’obra ‘Parlen’ de 3Teatre a l’Auditori Municipal.

Més avant, el dia 18 de març se celebrarà la projecció de curtmetratges amb temàtica de gènere elaborats per l’alumnat de secundària de l’IES Enric Valor, en col·laboració amb l’ECULGE de la Universitat Miguel Hernández (UMH). Els visionaments seran a l’Auditori Municipal dins de l’horari lectiu. Finalment, el 25 de març s’estrenarà el ‘Club de lectura violeta’ amb la primera quedada a les 19:00 hores a la Biblioteca Municipal. En avant, les reunions seran l’últim divendres de cada mes.

Per la seua banda, la coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials, Mónica Martínez, ha explicat que “la programació d’activitats va dirigida a tota la població de Castalla i pretén arribar a totes les edats i grups socials”. Segons ha contat Martínez, “des de l’Ajuntament també anem a realitzar formacions especialitzades en matèria de violència de gènere per al professorat i els treballs municipals”.