Home Castalla Castalla contrata 16 aturats gràcies a programes d’ocupació amb ajudes de vora...

Castalla contrata 16 aturats gràcies a programes d’ocupació amb ajudes de vora 350.000 euros

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha contractat a 16 persones desocupades del municipi per a realitzar tasques administratives, tècniques o de neteja. Les incorporacions s’han realitzat gràcies a dues subvencions de la Generalitat Valenciana i el Labora. Les ajudes sumen un total de 348.258,33 euros. La Regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha destacat que “aquestes millores a la nostra plantilla van a permetre a l’Ajuntament de Castalla reforçar algunes àrees”. A més, ha destacat l’edil, “són llocs de treball que ajuden a trobar una ocupació a veïns i veïnes de la nostra localitat”.

Per un costat, el programa Empuju, dotat amb 161.460,13 euros, està destinat a la contractació de persones majors de 30 anys. En aquest apartat s’inclou la contractació d’un tècnic de turisme, un arquitecte tècnic, un tècnic de gestió administrativa, un enginyer, un administratiu i un auxiliar administratiu.

Per altre costat, el pla Ecovid compta amb 186.798,20 euros per a la incorporació de menors de 30 anys. En concret s’ha incorporat un tècnic de gestió administrativa, un auxiliar administratiu, dos oficials d’obra, tres peons i tres persones de neteja.

Els llocs de treball tenen una durada d’un any, entre desembre de 2021 i el mateix mes de 2022. Els contractes per al personal són a jornada completa.

Reforç de la brigada municipal

El Consistori ha reforçat la brigada municipal amb aquestes noves incorporacions. Del personal que s’ha incorporat, huit persones aniran destinades a la brigada d’obres. Tots ells han rebut una jornada de formació en matèria de Prevenció de Riscs Laborals (PRL).

A més, dues persones van a dedicar-se al repintat de la senyalització viària horitzontal de les vies de la localitat. Per la seua part, les tres persones corresponents al personal de neteja treballaran en la cura dels parcs i jardins del municipi. Especialment, es dedicaran al mobiliari urbà, els gronxadors i els jocs infantils.

La regidora Sánchez ha afirmat que “gràcies a aquestes subvencions podem reforçar el planter de l’Ajuntament, el que repercutirà en una millora dels serveis que rep la ciutadania de Castalla”.