Home Castalla Castalla convoca la I Setmana de la Dona i crida als veïns...

Castalla convoca la I Setmana de la Dona i crida als veïns a participar en les accions per la igualtat

656
0
SHARE

Per primera vegada, la ciutat de Castalla ha enllestit una programació que avarca tota la setmana dedicada a visibilitzar la lluita per la igualtat de gènere. Tot un seguit d’activitats que es reparteixen per tota la setmana i que acabaran el proper diumenge. Des de l’Ajuntament demanen la màxima participació dels veïns per a fer visible la necessitat d’una igualtat real entre homes i dones.

La primera setmana del mes de març ve marcada a les comarques de la muntanya alacantina per les celebracions del Dia Internacional de la Dona. A totes i cadascuna de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es programen diferents activitats per a donar visibilitat a la lluita per la igualtat. L’objectiu és la consecució de la igualtat real entre homes i dones, a una societat que porta tota la seua Història regida pel patriarcat. Tot i els discursos que neguen la desigualtat de gènere o la violència masclista, tots els ajuntaments de la zona han fet seua aquesta lluita.

En el cas de Castalla, enguany es celebra la I Setmana de la Dona. Per primera vegada a la capital de la Foia es du a terme una programació en aquest format. Una línia d’actuació que ve llançada des del propi govern, i que ha arrelat a Castalla, que vol fer palès la voluntat municipal d’aconseguir la igualtat entre sexes.

A dia de hui les dones són les principals afectades per la desigualtat salarial al lloc de treball, la discriminació en els llocs directius per motius de sexe, l’assumpció de les tasques domèstiques i, sobre tot, la violència de gènere. Per això, algunes de les accions que programa Castalla durant tota la setmana van orientades a l’auto defensa o la coresponsabilitat entre homes i dones. La voluntat és que quanta més gent millor participe en les activitats programades fins el proper diumenge.

El punt i final de la I Setmana de la Dona a Castalla la posarà la marxa ‘Per nosaltres’, al final de la qual es llegirà el manifest a favor de la igualtat.