Home Castalla Castalla: del confinament perimetral a tenir unes de les millors dades de...

Castalla: del confinament perimetral a tenir unes de les millors dades de la pandèmia a la muntanya alacantina

583
0
SHARE

Si una població ha millorat la seua situació respecte a la crisi sanitària del coronavirus en les darreres setmanes -excloent Tibi, que durant un mes entre novembre i desembre no va registrar cap contagi-, eixa és a ciutat de Castalla. Resin passat el Nadal, la capital de la Foia va ser confinada perimetralment per a contenir les dades que registrava, amb poc més de mil casos/100.000 habitants. A dia de hui aquest indicador és més elevat, però així i tot, les dades de Castalla són sensiblement millors que a la immensa majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Com a la resta de localitats de la zona, aquest fet es deu a una caiguda en la xifra de nous contagis detectats, que en cas de la població han passat dels 79 de dimarts als 35 d’aquest divendres. Unes dades que xifren en 193 les persones contagiades actives a la ciutat i una incidència acumulada de 1.906 casos/100.000 habitants. Aquest indicador és el menor entre les poblacions més rellevants de l’interior alacantí, suposant la meitat de les incidències que es registren a Ibi i Onil, per exemple.

Altra dada -la més tràgica de la pandèmia- estableix que la ciutat compta ara amb 15 habitants menys que a l’inici de la crisi sanitària que han perdut la vida degut a la infecció pel virus. La majoria d’elles es van registrar en les setmanes que envoltaven les festes de Nadal, quan Castalla registrava alguns dels pitjors indicadors de la pandèmia a les comarques.