Home Castalla Castalla demana a la població que s’autoconfine en la Nit de Cap...

Castalla demana a la població que s’autoconfine en la Nit de Cap d’Any i avisa: podria demanar el confinament total

1260
0
SHARE

Castalla és a hores d’ara la població que pitjors dades registra respecte a l’evolució de la pandèmia de coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’actualització duta a terme per Sanitat Universal el passat dimart 29 de desembre parla de prop de 80 casos actius de Covid19, als que cal sumar els 10 detectats en eixa mateixa jornada i que no figuren en les dades. Una situació que l’Ajuntament de la capital de la Foia ha qualificat de “desesperada” i que ha provocat l’interès personal de la pròpia Consellera Ana Barceló.

Pel moment, les instal·lacions públiques castelludes estan tancades, i així seguiran fins mitjans del mes de gener. A la ciutat han mort en les darreres jornades més persones que en la resta de la pandèmia degut a l’augment de la incidència, xifrada actualment al voltant dels 850 casos per cada 100.000 habitants. I tot sense que estiguen detectats els possibles contagis generats en la Nit de Nadal i el Dia de Nadal, cosa que podria agreujar-se encara més en la Nit de Cap d’Any.

És per això pel que el Consistori castellut ha demanat a la població que, de forma voluntària, s’autoconfine a les seues llars per a evitar la proliferació del virus. Es tracta, afirmen els responsables municipals, de salvar vides, especialment en el cas dels més majors. Per això, les forces de seguretat no tindran “cap mirament” a l’hora de perseguir i sancionar conductes que no complisquen amb les mesures sanitàries contra el coronavirus. Unes actuacions que podrien arribar inclús a les llars particulars si es detecten festes sense mesures sanitàries -cosa que possibilita l’Estat d’Alarma-.

Una situació que preocupa i molt a l’Ajuntament de Castalla és la multiplicació de dinars per a acabar l’any, que poden anar seguits per la coneguda com ‘tardevieja’. Una festa diurna amb la que celebrar la fi del 2020, però que es desaconsella de totes totes a la localitat a tenor de la situació pandèmica que registra. De fet, des del Consistori han demanat als establiments comercials i, especialment, hostalers, que tanquen quant abans millor per a evitar tenir gent durant massa temps en ells.

Possible confinament total

Les autoritats municipals castelludes s’ha mostrat extremadament preocupades pels comportaments que han detectat a la localitat a pesar de la tessitura de crisi sanitària. Per això, el proper dimarts compareixeran de nou, una vegada actualitzades de nou les dades de seguiment de la pandèmia. En funció de com evolucionen aquestes, l’Ajuntament demanarà o no el confinament total de la capital de la Foia com a l’inici de la crisi. Un fet, afirmen, per al que no els tremolarà la mà. Per a evitar-ho, criden a la població a autoconfinar-se el màxim possible i evitar contactes abans de que hi haja que fer-ho per obligació.

Suspensió dels actes nadalencs

Altra de les víctimes de la proliferació del virus a Castalla és el Nadal. Davant unes dades com les que resgistra la població, l’Ajuntament ha decidit suspendre els únics actes que encara estaven actius a l’espera de com es comportara la Covid19: el Campament Reial i la Cavalcada. Tots dos han sigut ja suspesos, sense que això signifique que els Reis Mags no arriben a la capital de la Foia. Arribaran, encara que no recorrent els carrers castelluts, sinó amb un format més modern via xarxes socials.