Home Castalla Castalla enceta una campanya per a controlar la població de rosegadors al...

Castalla enceta una campanya per a controlar la població de rosegadors al casc urbà

500
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha iniciat una campanya de control de rosegadors en la localitat per a evitar la proliferació d’aquests animals a través de l’empresa encarregada del servei Ambiqai Sanitat Ambiental. La Regidoria de Medi Ambient ha reforçat aquestes actuacions des de la setmana passada per a prevenir el creixement d’aquesta plaga, amb l’objectiu d’actuar abans que la població cresca i reduir el grau d’infestació al màxim. El control de rosegadors es du a terme durant tot l’any, dins del servei de desratització, desinsectació i desinfecció. Així, amb l’arribada de l’estiu i la pujada de temperatures, condicions favorables per als rosegadors, el Consistori ha redoblat els esforços per a mantenir el nombre de rosegadors dins de criteris raonables.

La Regidora de Medi Ambient, Asun Vera, ha explicat que “la campanya consisteix en la intensificació dels treballs en les diferents àrees d’actuació que resulten necessaris per a prevenir i controlar la proliferació de rosegadors a Castalla”. En aquest sentit, l’edil ha detallat que s’establiran punts de control “en les xarxes de clavegueram i instal·lacions subterrànies, els llits públics, els col·lectors i aquells espais de la nostra ciutat que són propicis a la proliferació de plagues”. Precisament, les xarxes municipals de clavegueram de les ciutats són un dels espais favorits de les rates.

Així mateix, s’establiran punts de control en les zones més problemàtiques de la capital de la Foia. D’aquesta manera, els tractaments també tindran en compte els encreuaments, les capçaleres de xarxa, les terminals i els punts amb poc cabal. Per la seua banda, el personal tècnic prestarà especial atenció a la vigilància d’aquests espais a fi de mantenir el control sobre les poblacions de rosegadors al municipi.

A més, Asun Vera, l’edil responsable de l’àrea mediambiental, ha ressaltat “la importància dels tractaments de control de plagues per a assegurar el bon estat de la salut pública de Castalla, sobretot de cara a l’estiu, entre els mesos de maig i setembre, quan hem de ser especialment responsables”. Vera també s’ha dirigit a la ciutadania, que “pot contribuir amb accions senzilles com evitar deixar menjar als carrers per als animals, no deixar brossa fora dels contenidors i mantenint en bon estat els solars privats”.