Home Castalla Castalla finalitza les obres del CEIP Rico Sapena per valor de 786.821...

Castalla finalitza les obres del CEIP Rico Sapena per valor de 786.821 euros dins del Pla Edificant

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha finalitzat les obres al Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Rico Sapena per un valor de 786.821’91 euros, emmarcades dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i cobertes completament per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha destacat que “amb la construcció del nou edifici, el col·legi compta ara amb més vestuaris, despatxos, un gimnàs i un saló d’actes propi per oferir un ensenyament als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat”. El nou edifici estarà llest per a l’inici del curs escolar 2020-2021.
D’acord amb les valoracions de la Regidora d’Urbanisme, Raquel Guill, l’equip de govern ha prioritzat aquestes millores perquè “fins a la data el col·legi no disposava d’aquests equipaments i, de vegades, els xiquets havien d’anar al poliesportiu a fer gimnàstica”. En aquest sentit, l’edil ha argumentat que “amb les noves instal·lacions, el centre pot oferir més serveis a l’alumnat, sense dependre d’altres infraestructures”.
Les obres de construcció del Rico Sapena s’han conclòs en nou mesos, tal com estava planificat inicialment al projecte, des que van començar a finals del mes d’octubre de 2019. En aquest sentit, la Regidora d’Urbanisme ha afirmat que “l’edificació s’ha dut a terme ràpidament i sense cap tipus de contratemps”. L’obra ha finalitzat amb una superfície total construïda de 637,87 metres quadrats, que s’han alçat sobre el solar que ocupava l’edifici que es va demolir el 2015, després que la Conselleria detectara greus danys estructurals. Amb aquestes obres el Consistori finalitza la segona de les tres fases del Pla Edificant a Castalla.Les inversions del Pla Edificant a la capital de la Foia de Castalla constitueixen un dels projectes més importants de la Comunitat Valenciana, amb una inversió propera als 6,6 milions d’euros. Al municipi, el Pla Edificant es divideix en tres fases o línies d’actuació diferenciades. La primera inversió és la dedicada a la rehabilitació dels edificis del CEIP Rico Sapena i de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Enric Valor, que ja ha finalitzat. Aquestes reformes han suposat una inversió de 293.000 i 94.000 euros, respectivament.
La segona, és la referida a la construcció del nou edifici al Rico Sapena, equipat amb vestuaris, despatxos, un gimnàs i un saló d’actes. Com s’ha especificat anteriorment, l’import d’aquesta actuació equival a 786.821,91 euros.
Per últim, la tercera fase del pla correspon a la construcció del nou col·legi CEIP Núm. 2 a la zona coneguda com ‘La Llauría’, en les proximitats de la Ronda Foia. El nou centre representa la inversió més important de Conselleria i arriba als 4,4 milions d’euros. El nou col·legi s’alçarà a un solar de 7.500 metres quadrats, propietat de l’Ajuntament, qualificat de terreny dotacional i cedit a la Generalitat. En l’actualitat, l’edificació es troba en la fase de redacció del projecte.