Home Castalla Castalla, Ibi i Onil convoquen la 37a Volta a La Foia amb...

Castalla, Ibi i Onil convoquen la 37a Volta a La Foia amb una previsió de 800 participants

0
SHARE

L’entorn que envolta a la major part de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposa un marc perfecte per a la pràctica de diverses disciplines esportives. Entre elles es troben el ciclisme, l’escalada o el simple fet de córrer, ja siga en asfalt o sobre terreny natural. Per això, milers de persones a l’interior alacantí les practiquen, possibilitant que en elles es celebren esdeveniments esportius que congreguen a centenars de participants. Entre aquests es troba la Volta a la Foia, que travessa les 3 principals poblacions d’aquesta sub comarca.

Els clubs d’atletisme i trail d’Ibi, Castalla i Onil es tornen l’organització de l’esdeveniment rotatòriament a cada any, i en 2023 la responsabilitat recau sobre la ciutat de Castalla. La prova aspira a congregar a vora 800 participants entre corredors i caminants el proper diumenge 29 d’octubre. L’esdeveniment suposa un dels principals vertebradors de la Foia de Castalla, estretint els lligams entre diferents indrets socials de les tres localitats, que treballen de la mà en múltiples àmbits.

Inscripcions obertes i corredors d’elit

A hores d’ara estan cobertes més de la meitat de les inscripcions previstes per a una cursa que no té compensació econòmica per als guanyadors. Els 27 quilòmetres del recorregut varien a cada nova edició en funció de les característiques del terme municipal on comença i acaba la prova, fent que el d’enguany siga lleugerament més suau que en altres edicions. Tot i això, s’espera la presència de corredors amb bagatge internacional, fent que la 37a Volta a la Foia tinga un elevat nivell competitiu.

Organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques requereix d’una gran coordinació tant entre els 3 clubs implicats com entre els ajuntaments que les localitats que travessa.